Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea

Postat de miha in Dulciuri
23 Iul 2010 | 7991 vizualizari
Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea

 Salam de biscuiti reteta

Ingrediente

  • Salam de biscuiti reteta
  • salam de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • esenta de rom
  • pentru inghetata:
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare

Salam de biscuiti reteta

Inghetata de cafea:

Galnenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele si se pune la fiert, pana se ingroasa putin, amestecand continuu. Dupa aceea se se pune nessul dizolvat in putina apa calduta si cacaoa. Se omogenizeaza, se da deoparte si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia de galbenusuri cu cafea, se pune frisca batuta si se omogenizeaza. Se da la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate.

Salam de biscuiti:

Biscuitii se piseaza bucatele sau se zdrobesc cu sucitorul.

Intr-un  vas, la foc mic, topim ciocolata impreuna cu untul. Cacao o amestecam cu zaharul, apoi o "desfacem" cu laptele rece. Sosul obtinut se amesteca cu ciocolata si untul topite. Se omogenizeaza si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga esenta de rom.

Acest sos se toarna peste biscuiti si se amesteca bine, pana biscuitii se imbiba cu sosul de ciocolata. Compozitia se intinde pe o folie alimentara, in strat subtire. Se da la frigider cateva minute, sa se intareasca putin.

Peste blatul de biscuiti se pune un strat de inghetata si cu ajutorul foliei se ruleaza blatul. Se inveleste "salamul" in folie de aluminiu, se strange bine la capete si se da la congelator pana la congelarea completa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta cu inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec bicolor

Postat de panacris

Chec bicolor

Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea. Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat...

Citeste continuarea

Muffins cu inima de zmeura

Postat de comanligia

Muffins cu inima de zmeura

Mai intai se face blatul pentru inimioare. Se separa albusurile de galbenus. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si uleiul pana devine spuma. Se bat albusurile spuma cu putina sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2010, 00:16
la 23.07.2010, 00:23
yamyyyyy, bun bun si eu vreau te rog miha. pun furculite.
la 23.07.2010, 00:38
Cam putine furculite Onuta, cam putine.
la 23.07.2010, 00:40
eu am pus 5furculite
la 23.07.2010, 01:14
asata da reteta ,salvata si votata

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking