Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui

Postat de RODIMUR in Sosuri
12 Sep 2018 | 20802 vizualizari
Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui

Un sos foarte ușor de făcut, rapid și dulce-acrișor, foarte bun la: fripturi, pește, grătar și mai ales la carnea de pui. Există multe genuri de sos de muștar, unele cu maioneză (ceea ce eu am vrut să evit, deși îmi place!), altele cu muștar dulce (ceea ce îndulcește prea mult sosul), dar eu l-am experimentat și preparat pe acesta, care mi s-a părut foarte bun și potrivit pentru carnea preparată la grătar. Pentru a pregati acest Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui ai nevoie de cateva ingrediente: mustar, miere, ulei de masline si zeama de lamaie.  

Ingrediente

  • Ingrediente Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui
  • 3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
  • 1 lingură de miere de albine, lichidă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lămâie (sau 1 lingură de oțet balsamic)

Mod de preparare

Cum se prepara Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui

Se mixează muștarul cu mierea de albine.

Se adaugă puțin câte puțin, uleiul de măsline și se mixează până la încorporarea lui completă.

Se adaugă zeama de lămâie (sau oțetul balsamic) și se mixează până ce se obține o emulsie fină.

Se dă sosul la frigider 10-15 minute, înainte de servire.

Incearca si reteta de Sos pentru nachos cu spanac si crema de branza, absolut delicios si usor de preparat. 

Iti recomandam si reteta de Maioneza de post pe care o poti servi cu niste Chiftele din dovlecei de post, foarte gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de mustar cu miere, ideal pentru peste si pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya

Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de...

Citeste continuarea

Sos pesto

Postat de Ina

Sos pesto

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2018, 21:30
la 12.09.2018, 21:30
Nu prea combin carnea la gratar cu sosuri, ca nu mai merge vinul, dupa! )
De incercat sosul
la 12.09.2018, 21:35
Eu zic că merită să încerci, Ina...Dar fiecare mănâncă ce-i place, evident.
la 13.09.2018, 07:59
la 13.09.2018, 09:11
Buuuun!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking