Tarte alsacienne

Postat de Corina33 in Prajituri
11 Feb 2014 | 9926 vizualizari
Tarte alsacienne

O prajitura foarte buna asemanatoare cu cheesecake-ul american! M-am indragostit de ea de cum am vazut-o si am tot cautat pe net retete pana am gasit ceva care sa-mi placa. Este foarte buna, v-o recomand cu drag, daca va plac tartele si cheesecake-ul :) Si, pentru ca azi o sarbatorim pe Eluca, un om bun si frumos si tare drag mie, ii dedic ei aceasta prajitura buna, buna! Te pup Ela draga si iti doresc din suflet multa sanatate, multe bucurii si mai ales mult timp liber pe care sa-l petreci cu cei dragi tie. LA MULTI ANI!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 40 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie (Bio daca gasiti)
  • 5 linguri lapte rece
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza quark (un fel de branza de vaci cremoasa)
  • 250 g creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul de tarta: se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit se adauga laptele si se framanta pana obtinem un aluat omogen - daca aluatul e prea tare mai puteti adauga o lingura doua de lapte. Se inveleste aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru circa o ora.

Pentru umplutura: se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, zaharul vanilat, branza, smantana si galbenusurile pana la omogenizare. Separat se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.Se amesteca usor cu o spatula albusurile batute spuma cu amestecul de branza.

Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa infainata, dandu-i o forma rotunda cu care sa putem imbraca o forma de tort, inclusiv peretii acesteia. Se aseaza aluatul in forma de tort unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, se intinde bine cu mainile daca mai este nevoie, apoi se toarna umplutura si se niveleaza usor.    Se coace tarta 20-30 de minute la 180 de grade, apoi inca 20 de minute la 150 de grade.

Pentru a nu se crapa la suprafata, e preferabil sa o lasati la racit in cuptor, iar apoi la temperatura camerei, dupa care se da la rece pana la servire. Inainte de a o taia puteti sa o pudrati cu zahar praf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte alsacienne" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (64)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chec cu prune

Postat de timea

Chec cu prune

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute. Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare....

Citeste continuarea

Chec cu nuca de cocos

Postat de andaoana

Chec cu nuca de cocos

Intr-un bol spargem 3 oua , iar restul de doua le separam . Albusurile de la cele doua le punem separat intr-un bol in care sa le putem bate. Batem cele doua albusuri cu 2 linguri de zahar pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2014, 12:47
Ce consistenţă are!Hmmm, un lucru probabil că aş fi schimbat, adică nu schimbat, amplificat, aş fi pus mai multă vanilie (zahăr vanilat),că mie îmi place mult gustul ei. Bun!
la 11.02.2014, 12:47
Magnific,si tarta asta trebuie sa o probam?)
la 11.02.2014, 12:49
buna buna
la 11.02.2014, 12:51
Pai si eu de unde sa vanez quarke sifraiche din alea,ca nu cresc in toate padurile?
la 11.02.2014, 12:52
Ce frumoasa e!

Vezi toate comentariile (64)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking