Tarte flambée

Postat de Sylvia in Pizza
27 Iul 2010 | 9996 vizualizari

Tarte flambée este o tarta sarata foarte indragita in bucataria frantuzeasca ( o regasim si in bucataria germana ), emblema culinara a regiunii Alsacia. Este o tarta in forma dreptunghiulara a carei denumiri poate poate produce confuzii nu este o tarta “flambée “ in sensul in care ne asteptam de a fi flambata cu alcool ci coapta in flacari de unde vine si denumirea. Se cunosc patru tiputi clasice de tarte flambeé : 1 clasica : cu ceapa si bucatele mici de kaiser crud ( lardons in franceza) 2. gratinée : tarta clasica + o specialiatte de cascaval numit gruyère 3. forestiera: gratinée + ciuperci si 4. tarte flambée cu mere : o tarta dulce cu mere flambata cu o specialitate de alcool numit Calvados

Inapoi la reteta

Comentarii (23)

la 28.07.2010, 08:19
Ce ne faci tu, Sylvia......
la 28.07.2010, 18:52
Pentru mie a mai ramas ceva?...................
la 28.07.2010, 19:11
Ina o bucatica mica sa nu fie cu multe calorii
la 28.07.2010, 19:11
Medi , pt tine intotdeauna
la 29.07.2010, 10:15
Am venit la masa
la 29.07.2010, 17:52
vreau si euuuu
la 03.06.2011, 21:21
la 12.08.2013, 18:56

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking