Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 500 g de mascarpone
- 100 g de zahăr brun
- 5 ouă
- 400 g de pișcoturi
- 300 ml de cafea tare
- puțină sare
- 2 linguri de Amaretto/esență de migdale
- 1 pungă de fructe de padure congelate
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Se prepară o cafea tare și se lasă la răcit, apoi se strecoară.
Se separă albusurile de gălbenușuri. Se pun zaharul și gălbenușurile împreună și se bat bine, adăugând apoi Amaretto și mascarpone. Se omogenizează bine.
Albușurile se bat cu putină sare, apoi se adauga în cremă, amestecând ușor.
Se înmoaie pișcoturile în cafea și se pune un strat pe fundul unei tăvi. Se pune jumătate din cremă și se nivelează. Al doilea strat va fi cu pișcoturi înmuiate în sucul lăsat de fructele de pădure la care mai adăugați puțin sirop din apa cu zahăr sau compot. Se pune restul de cremă și se nivelează.
Deasupra se presară fructele de pădure.
Se pune la frigider pâna a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|