Tort Napoleon
Postat de diaconta in Torturi 8 Feb 2015 | 17043 vizualizari
Nu am reuşit să elucidez originile acestei prăjituri,care de cele mai multe ori a fost transformată în tort,mai ales că are un aer atât de festiv.Cert este că a fost preferata împaratului Napoleon.Nici nu prea cred să existe persoane cărora să nu le placă, o combinaţie delicioasă de muuuuulte foi crocante (douasprezece la număr) îmbinate între ele cu o cremă fină ş aromată cu vanilie.
Chiar dacă se aseamănă foarte mult cu Cremşnitul,parcă este mai gustoasă având în vedere că sunt mai multe foi la aceeaşi cantitate de cremă.
Chiar şi pentru Cremşnit eu am găsit o variantă mult îmbunătăţită http://bucatevorbesiarome.blogspot.ro/2014/05/tort-cremsnit-editie-revizuita-si.html şi l-am făcut tot sub formă de tort.
Tortul Napoleon este o reţetă care la prima vedere pare greu de pregătit,dar sa stiţi că nu este deloc aşa.Se pregăteşte chiar foarte uşor şi cu puţine ingrediente.
Mai multa răbdare trebuie să avem cât sta la frigider până să-l putem tăia.
Citind lista de ingrediente, am zis că o prăjitură cu 550 g unt,nu poate fi o „bombă calorică” ,totuşi având în vedere că cea mai mare parte este folosita la foi,parcă nu e chiar aşa.
Si apoi,chiar merită încercată măcar odată.
Cred că a durat mai mult să redactez reţeta decât timpul de preparare.
Inapoi la reteta
|