Untul moale (nu topit) il mixam cateva minute pana devine cremos.Adaugam zaharul ,apoi ouale unul cate unul,mixand dupa fiecare.Aromam cu 2 linguri de esenta de vanilie(home made) sau semintele de la o jumatate de pastaie si incorporam faina amestecata inainte cu praful de copt.La final punem...
Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm(a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata,dar la fel de buna :) ).Presam cu un pahar...
Muschi de porc cu legume
In la 7 Feb 2011
Muschi de porc cu legume
Carnea o condimentam cu sare ,piper,boia,cimbru,ghimbir si o rumenim pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei de masline.O transferam apoi intr-o tava pentru cuptor cu peretii mai inalti si punem legumele de jur imprejur. Le taiem dupa preferinta fiecaruia cuburi, felii.rondele,etc... Presaram...
Paine integrala cu seminte
In la 24 Ian 2011
Paine integrala cu seminte
Drojdia o lichefiem cu lingurita de zahar si cateva picaturi de apa calda si o lasam cateva minute. Cand a fermentat o punem peste faina in care am amestecat semintele si 1/2 lingurita de sare.Adaugam apa calda putin cate putin si framantam continuu timp de 15 min.La sfarsit adaugam 2-3...
Pentru inceput punem supa (sau apa si vegeta ) intr-un vas la fiert. Ceapa tocata o calim in uleiul de masline cateva minute pana  se inmoaie.Dupa aceea punem orezul si mai calim cateva minute pana cand devine transparent.Acum incepem sa turnam cate un polonic de supa,lasm la fiert pana...
Curatam ciupercile,le spalam si le scurgem bine apoi le scoatem piciorusul si cu o lingurita scobim cu grija interiorul.Le punem intr-o tava tava tapetata cu hartie de copt si le presaram cu sare si piper.Ceapa  tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei de masline,cand devine...
Mod de preparare: Din primul pachet de foietaj am facut cosuletele,asa ca am decupat cu un pahar rotunduri pe care le-am pus in 2 forme de muffin(de fapt mini muffin).Pentru a le umple am amestecat branza cu smantana,un ou batut,patrunjel tocat si un praf de sare.Din aceasta copozitie...
Pangasius cu saramura
In la 13 Ian 2011
Pangasius cu saramura
Pestele il condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce si-l lasam 1 ora sa se odihneasca. Rosiile le decojim si le taiem cubulete nu prea mici pe care le punem la calit in  4-5 linguri de ulei de masline. Fierbem cam 5 minute pana sucul rosiilor scade la jumatate. Apoi adaugam...
Chiftelute in sos de rosii
In la 11 Ian 2011
Chiftelute in sos de rosii
Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele si formam chiftelute mici. Intr-o tigaie adanca punem la incalzit 4-5 linguri de ulei de masline si punem chiftelutele. Le rumenim pentru cateva minute si apoi adaugam ceapa...
Panna cotta
In Dulciuri la 10 Ian 2011
Panna cotta
Intai  punem gelatina  la inmuiat in apa rece cateva minute. Apoi, intr-o craticioara punem frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie taiata in jumatate, la foc mic pana se incalzesc bine (nu trebuie sa fiarba). Luam de pe foc si punem gelatina stoarsa bine de apa si...
Afisate 1 - 10 din 10 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking