Tocam ciupercile marunt si le calim impreuna cu usturoiul, sarea si piperul Taiem pieptul de pui fasii subtiri Intindem foaia de placinta Punem stratul de ciuperci si puiul Coacem la 250 de grade timp de 30 de minute
Lava Cake
In la 18 Feb 2015
Lava Cake
Topim ciocolata impreuna cu laptele, adaugam untul, un ou si un galbenus, faina, esenta de vanilie si praful de sare. Lasam in cuptorul incins la 180 de grade cca 8-10 minute.
Blat Tocam migdalele Separam ouale Batem albusurile spuma Intr-un vas adaugam zaharul, apa, pudra de cacao si lasam la foc mic pana devin un sirop. Lasam sa se raceasca si incorporam untul si galbenusurile. In aceasta compozitie adaugam faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit...
Dinozauri cu branza
In Dulciuri la 16 Ian 2015
Dinozauri cu branza
Punem pastele in apa clocotita si le lasam sa fiarba 8-9 minute Intre timp sfaramam branza si o amestecam cu 2 oua, taiem untul cubulete, scurgem pastele, amestecam totul si turnam intr-un vas de ceramica Turnam deasupra un ou batut Bagam in cuptorul incins la 180 de grade pana devine...
Placinta cu branza
In Dulciuri la 13 Dec 2014
Placinta cu branza
Umplutura Am amestecat branza, zaharul, esenta de rom si smantana Aluatul Facem maiaua din drojdie, lapte si putin zahar. O lasam sa dospeasca Am amestecat faina cu sarea, zaharul, uleiul, galbenusul, iaurtul, coaja de lamaie si portocala si am adaugat maiaua. Framantam pana devine...
Topim ciocolata impreuna cu untul Batem ouale cu zaharul, adaugam ciocolata topita, vanilia si faina in care am pus praful de copt si sarea Tapetam cu hartie o tava de 25 cm si turnam compozitia Lasam in cuptor 30 de minute la 180 de grade Intr-un ibric turnam frisca, adaugam...
Intr-un vas calim usturoiul impreuna cu carnea, adaugam condimentele, zaharul si vinul. Lasam sa fiarba in vin pana scade si ramane un sos gros. Calim ceapa, adaugam mazarea si lasam sa fiarba 15 minute, apoi adaugam bulionul, condimentele si mararul tocat marunt.
Ciorba taraneasca de vacuta
In la 23 Noi 2014
Ciorba taraneasca de vacuta
Punem carnea la fiert in apa rece cu sare (aproximativ 3,5l de apa) Curatam legumele.Tocam ceapa marunt. Taiem cartoful si rosiile cubulete. Taiem morcovul si ardeiul romburi. Intr-o oala punem uleiul si calim legumele (fara cartof si rosii) Carnea fiarta o scoatem si o taiem bucati...
Corabioare
In Dulciuri la 21 Noi 2014
Corabioare
Macinam nuca Taiem untul, il punem intr-un bol si asteptam pana este suficient de moale sa turnam faina si nuca Amestecam pana devine o coca ferma si nu se lipeste de mana Se formeaza un rulou de aproximativ 3 cm si se taie diferite forme Le asezam intr-o tava netapetata Bagam in...
Prajitura cu nuca
In la 20 Noi 2014
Prajitura cu nuca
Se separa galbenusurile de albusuri Galbenusurile de freaca cu zaharul si uleiul, adaugam laptele, zeama de lamaie, faina in care am pus praful de copt si albusurile spuma Intr-o tava tapetata turnam compozitia, punem nucile si presaram niste cacao
Tocam ceapa, usturoiul si ardeiul cubulete mici Intr-o oala punem totul si lasam la foc mic cu capac timp de 20 de minute
Cornulele cu magiun
In Dulciuri la 20 Noi 2014
Cornulele cu magiun
Dizolvam drojdia in laptele caldut Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul, mierea si laptele Intr-un bol punem faina si turman compozitia de mai sus Framantam aluatul aproximativ 15 minute Lasam 60 de minute la dospit Intindem aluatul si taiem...
Chiftelute
In Mancaruri cu carne la 20 Noi 2014
Chiftelute
Tocam mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul Hidratam painea si o scurgem  Intr-un bol amestecam carnea cu restul ingredientelor Cu mainile ude formam chiftelute mici pe care le trecem prin faina cu pesmet Prajim in ulei incins si le scoatem pe un prosop de hartie
Amandina
In Dulciuri la 20 Noi 2014
Amandina
Blat Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, apoi adaugam 10g cacao, apa si faina (in care am pus praful de copt). Peste aceasta compozitie adaugam albusurile si amestecam cu grija Intr-o tava tapetata cu hartie de copt...
Prajitura frageda cu mere
In la 20 Noi 2014
Prajitura frageda cu mere
Dam prin razatoare merele, adaugam zaharul si scortisoara Blat Se amesteca toate ingredientele intr-un bol pana devine un aluat ferm Impartim aluatul in doua  Taiem doua hartii de copt cat tava si intindem aluatul in foi subtiri Punem prima foaie in tava si...
Prajiturica Joffre
In la 27 Oct 2014
Prajiturica Joffre
Amestecam pudra de cacao cu zaharul, apa si punem la foc mic. Amestecam pana se topeste tot zaharul Amestecam untul cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile si crema de cacao obtinuta Impartim compozitia in 2 (lasam jumatate la rece) Adaugam faina, praful de copt...
Fulgi de cocos
In la 24 Sep 2014
Fulgi de cocos
Blat:  Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 100 g zahar, laptele si uleiul Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 g zahar Adaugam peste galbenusuri compozitia cu albusurile si faina amestecata cu praful de copt si cocosul Tapetam o forma si turnam...
Prajim painea, o ungem cu usturoi Tocam rosiile si le condimentam Punem rosiile pe painea prajita si turnam putin ulei de masline    
Tarta cu magiun
In Dulciuri la 3 Sep 2014
Tarta cu magiun
Se amesteca 400g de faina cu untul moale si se lasa 15 minute la rece Adaugam ouale batute, zaharul, sucul si praful de copt stins peste coca. Amestecam si mai adaugam faina pana devine o coca ferma Punem intr-o tava 3/4 din coca, punem magiunul din 1/4 coca facem fasiile...
Pui cu smantana
In la 3 Sep 2014
Pui cu smantana
Fierbem copanelele Calim ceapa impreuna cu morcovul taiat marunt, adaugam copanele si inabusim 5-10 minute Sotam ciupercile 10 minute si le scoatem pe o farfurie In sosul de la ciuperci adaugam uleiul si faina treptat. Turnam putina apa rece treptat pana se formeaza ciulamaua, adaugam...
Papricaş
In Mancaruri cu carne la 3 Sep 2014
Papricaş
Carnea taiata cubulete o inabusim la foc mic impreuna cu ardeiul tocat si apa Dupa aproximativ 40 de minute adaugam plicul de boia, sarea si piperul Lasam pe foc inca 10-15 minute Intr-o oala punem la fiert apa pentru galuste Batem ouale si adaugam grisul treptat si sarea Cand apa...
Taiem pieptul de pui cubulete mari Curatam si tocam legumele, apoi le punem la fiert. Cand apa a clocotit adaugam puiul si lasam sa mai fiarba 20-25 de minute la foc mic Adaugam borsul, condimentele si amestecam bine Batem un ou si il turnam in supa fierbinte Adaugam patrunjelul...
Supă cu taiţei
In la 19 Aug 2014
Supă cu taiţei
Punem in apa rece toate legumele curatate  Cand fierbe apa adaugam puiul Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute Strecuram supa, o punem pe foc, adaugam taiteii si mai lasam sa fiearba 4 minute
Curatam telina si o taiem cubulete O punem la fiert cu apa, zeama de la lamaie si zaharul Cand este aproape gata adaugam sarea, bulionul si maslinele Ca sa ingrosam sosul amestecam faina cu putina apa rece si turnal peste mancare
Burger cu pui
In la 19 Aug 2014
Burger cu pui
Fierbem carnea, o taiem fasiute mici si amestecam cu sosul Taiem chiflele, punem cascavalul, castravetii, frunza de salata si carnea
Tort cu fructe
In la 19 Aug 2014
Tort cu fructe
Blatul Separam ouale. Batem albusurile, adaugam zaharul si galbenusurile si cele doua plicuri de Creme ole Intr-o tava tapetata turnam aluatul si in bagam in cuptorul incins Cand e gata scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.  Crema Batem frisca, adaugam laptele si...
Sos dulce pentru salate
In la 14 Aug 2014
Sos dulce pentru salate
Punem maioneza intr-un bol si adaugam laptele, frisca, otetul, zeama de lamaie, cojile de la portocala si lamaie si zaharul. Amestecam bine si punem peste salata :3
Punem orezul si legumele la fiert timp de 15 minute
Spaghete cu vita
In la 8 Aug 2014
Spaghete cu vita
Fierbem spaghetele, le strecuram si le lasam in sita Tocam ceapa si o calim, adaugam carnea, bulionul si condimentele lasati la foc mic aproximativ 15 minute  
Pui cu lamaie
In la 8 Aug 2014
Pui cu lamaie
Taiem pieptul de pui bucatele si il punem la marinat in sucul de la lamaie, adaugam sare si piper Il lasam 10 minute si il prajim      
Afisate 1 - 30 din 44 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking