3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori

Postat de RuxyRux in Prajituri
10 Noi 2013 | 15640 vizualizari
3 ani minunati de bucataras.ro -  Briose in doua culori

Astazi pe 10 noiembrie se implinesc 3 ani de cand am intrat in familia harnicilor bucatarasi, oameni dragi, frumosi cu care am impartit si retete delicioase dar si multe zambete si bucurii. Bucataras.ro, este familia minunata in care te poti simti exact ca acasa! Ma bucur din toata inima ca am avut ocazia sa va cunosc nu numai virtual si sa descopar prieteni si oameni deosebiti pe care ii port cu drag in suflet! Va multumesc tuturor!

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 350 gr faina
  • 250 gr zahar pudra
  • 150 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 lingurita praf de copt stins cu cateva picaturi de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • vanilie
  • coaja de la o portocala
  • un praf de sare

Mod de preparare

Laptele se incalzeste usor si in el se pune vanilia.

Untul moale se mixeaza cu galbenusurile si zaharul pudra in jur de 12 minute pana zaharul este topit complet apoi se adauga coaja razuita de portocala.

Faina se cantareste si apoi se cerne.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

In compozitia de unt se adauga jumatate din cantitatea de albus si jumatate din cantitatea de faina. Se adauga laptele si restul de faina, apoi praful de copt. la sfarsit se incorporeaza restul de albus.

Separam compozitia in doua vase.

Intr-un vas se adauga cacaoa si se amesteca bine.

Formele se ung cu unt.

Cuptorul se incinge la 180 de grade.

Se adauga o lingura din compozitia alba, apoi o lingura din cea cu cacao si deasupra o lingurita din cea alba. Apoi schimbam si punem o lingura din compozitia cu cacao, apoi o lingura din cea alba si deasupra o lingurita din cea cu cacao. Ne jucam cum vrem noi cu culorile, desigur putem sa le si marmoram.

Coacem briosele pentru 20 de minute.

Le scoatem din forme dupa ce s-au racit si le servim cu placere, sunt un deliciu :)

Daca ti-a placut reteta noastra "3 ani minunati de bucataras.ro - Briose in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos

Blat : Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam laptele, mierea, esenta si coaja rasa de portocala. Cernem faina cu praful de...

Citeste continuarea

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Postat de rocsi_1612

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Cheesecake-ul: Biscuitii ii punem in robot si ii macinam. Untul il topim pe baie de aburi. Amestecam biscuitii macinati cu untul topit. Luam o tava potrivita de chec, punem compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2013, 18:28
Multi inainte cu multe bunatati !
la 10.11.2013, 18:32
Mulți ani înainte pe Bucătăraș! Super site, întradevăr o mare familie în care se împărtășesc și bune și rele, totodată
la 10.11.2013, 18:36
multi inainte si la cat mai multe bunaciuni!
la 10.11.2013, 18:36
Multi ani alaturi de noi!
la 10.11.2013, 18:36

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking