Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Postat de Ksenya in Sosuri
29 Oct 2021 | 3556 vizualizari
Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II

Am revenit cu alta reteta de sos picant ,de data aceasta din dovlecel . Daca aveti ramas ratacit un dovlecel mai mare  si mai copt,transformati-l imediat in sos picant. La fel si ca si cel precedent de gogonele , reteta aici,este la fel de bun.  

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai mare 1,200 kg
  • 250 g usturoi
  • 2-3 ardei iuti (optional)
  • 100ml ulei
  • o lingura rasa sare
  • 3 linguri varf zahar
  • 100 ml otet 9%
  • o foaie de dafin
  • 1-2 lingurit piper macinat
  • 2-3 linguri pasta de rosii

Mod de preparare

Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.

Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .

Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la foc mic 45 min, amestecand din cand in cand.

Curatam si spalam usturoiul si-l trecem prin presa de usturoi si -l adaugam peste sos ,mai adaugam si foaia de dafin si mai fierbem sosul 5 minute,spre sfarsit adaugam otetul lasam inca 1-2 minute .

Repartizam sosul in borcane  sterilizate si infiletam cu capace la fel sterilizate.

Dam sub patura pana se racesc complet.

Sosul este gata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sos pesto

Postat de Ina

Sos pesto

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...

Citeste continuarea

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Postat de panacris

Chutney de dovleac - Sos dulce-acrișor picant de dovleac

Dovleacul se curăță de coajă și semințe apoi se taie cubulețe. Roșiile se decojesc, se scot sâmburii și se taie cubulețe. Merge totul rapid cu ajutorul lui Smart Salad Chef ;) Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2021, 14:08
la 29.10.2021, 15:16
la 29.10.2021, 17:32
Interesant sosul!
la 29.10.2021, 17:41
la 29.10.2021, 17:55

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking