Amandina speciala

Postat de LUK in Prajituri
6 Noi 2011 | 7790 vizualizari
Amandina speciala

Am numit-o speciala datorita cremei care imi place foarte mult..e aceeasi de la tortuletul cu visine cu mici modificari la cantitati..e delicioasa.Reteta de blat ii apartine Lissei www.torturilelissei.com

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 40ml ulei
  • 30ml apa
  • 20gr cacao
  • 200gr zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt(reteta initiala nu-l prevede)

Crema:

  • 3 oua intregi
  • 150 de gr zahar
  • 200ml frisca lichida
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • 200gr unt
  • 2 linguri de cacao

Sirop:

  • 3 linguri de zahar
  • 150ml apa
  • 5 ml esenta rom

Glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50gr unt
  • 100ml frisca lichida

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 150 de grade.Ungeti tava cu unt si tapetati cu hartie de copt.

Pregatire blat:

Amestecati faina cu cacao si cu praful de copt.Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile spuma cu apa.Adaugati apoi zaharul,treptat mixand in continuare.Amestecati galbenusurile cu ulei.incorporatile in spuma de albus.Usor,amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn,adaugati faina.

Turnati compozitia in tava si coaceti aprox.40-45 de min.Cand s-a copt scoateti din tava si lasati la racit.

Pregatiti siropul.Puneti zaharul intr-un vas pe foc mic.Lasati s ase topeasca pana cand are o culoare aurie apoi adaugati apa.Aveti grija cand turnati apa deoarece sar stropi de apa fierbinti.Initial zaharul se va intari(puteti observa cum sta lingura..)dar dupa ce va fierbe putin se va topi.Lasati deci s afiarba pana cand e toit complet zaharul.Dati deoparte siropul.

Crema:

Ouale intregi le amestecam cu zaharul si le punem pe baie de abur sa fiarba,amestecand incontinuu pana cand se ingroasa.Cand sunt gata adaugam ciocolata rupta bucatele si cacao.Lasam pe foc pana cand ciocolata e topita complet.Luam de pe foc,mutam compozitia intr-un bol in care putem folosi mixerul.Cand e doar calduta o mixam cu untul pastrat la temperatura camerei.

Batem frisca tare si o incorporam in crema de oua cu ciocolata.

Taiem blatul in 2.Insiropam ambele blaturi cu sirop din belsug.Ungem crema pe primul blat si apoi asezam al doilea blat.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca la foc mic.Cand s-a topit adaugam untul si mai lasam pana cand se topeste acesta.O turnam apoiuniform pe prajitura.

Lasam prajitura la rece cca 2 ore inainte de  a o consuma pentru a se insiropa cat mai bine.Decoram dupa preferinta..eu am presarat putina nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina speciala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Postat de Creatsa

Mini amandine cu fondant (Editie speciala de Paste)

Blat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat apa ,uleiul si galbenusurile si am omogenizat bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2011, 19:46
amandina e prajitura mea preferata de la cofetarie.... am salvat si eu reteta ta.....
la 06.11.2011, 19:53
da' cate ai mai facut
ca nu reusesc sa mananc din toate
la 06.11.2011, 19:59
delicioasa!!
la 06.11.2011, 20:12
este foarte delicioasa,imi place la nebunie amandina
la 06.11.2011, 20:15
Amandina... veche si mereu pe gustul tuturor!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking