Ingrediente
Blat:
- 350 g faina
- 40 g cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- un praf de sare
- 150 ml ulei
- 350 ml apa
- 150 g zahar
- 2-3 pliculete zahar vanilat
Sirop:
- 500 ml apa
- 250 g zahar
- 2 linguri esenta de rom
Crema:
- 550-600 ml lapte de soia
- 50 g cacao
- 50 g amidon
- 250 g zahar
- 350 g margarina
- esenta de rom
Glazura:
- 2-3 plicuri glazura de ciocolata Dr. Oetker
Mod de preparare
Intr-un bol amestecam faina,cacaua,sarea ,praful de copt si bicarbonatul.
Separat mixam zaharul cu uleiul si zaharul vanilat apoi adaugam treptat apa.Adaugam amestecul de ingrediente uscate si mixam pana devine ca o crema fina.Tapetam o tava (35/25 cm) cu margarina si faina si coacem blatul in cuptorul preincalzit aprox. 25-30 de min(testul scobitorii)
Mai repetam operatiunea asta inca o data.In total avem nevoie de 2 blaturi.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul aprox. 5 minute apoi adaugam romul.
Pentru crema punem laptele de soia la fiert.Intr-un bol amestecam cacaua,amidonul si zaharul apoi turnam laptele fierbinte si punem din nou amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Mixam margarina apoi adaugam cate o lingura din budinca racita si romul si omogenizam bine.
Insiropam bine blaturile si punem crema intre ele(mai oprim 2-3 linguri pentru aveline)
Dam prajitura la rece pentru minim 4-5 ore (eu am lasat-o peste noapte)
apoi o portionam dupa preferinte si o glasam in ciocolata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|