Amandine MIHAELA

Postat de mihaelab in Prajituri
10 Apr 2011 | 5820 vizualizari
Amandine MIHAELA

Ingrediente

BLAT
  • 5oua
  • 5linguri zahar
  • 5linguri ulei
  • 5linguri lapte(sifon)
  • 8linguri faina
  • 2-3linguri cacao(depinde de calitate)
  • 1lingurita praf de copt
CREMA
  • jumatate pachet unt
  • jumatate de pachet margarina
  • 5linguri zahar pudra
  • 2linguri cacao
  • 1fiola esenta rom
SIROP
  • 500ml apa
  • 2linguri miere
  • 2linguri zahar
  • 1-2lingurite ness
  • 1esenta rom
GLAZURA
  •  2linguri unt
  • 200gr ciocolata
  • 4linguri lapte
  • frisca pt ornat
  • nuca de cocos colorata

Mod de preparare

Ok...hai sa ne apucam de preparat:

pt blat:

separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma dupa care adaugam una cate una o lingura de zahar .Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu uleiul si laptele dupa care adaugam peste albusurile cu zaharul bine batute.Amestecam bine dupa care punem faina amestecata cu cacaua si praful de copt ,dar tot cate o lingura pana punem tot.Dupa ce am omogenizat tot bine punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana se coace.

CREMA:mixam untul cu margarina bine dupa care adaugam zaharul pudra,cacaua si esenta.

SIROPUL:punem intr-un ibric apa peste care punem mierea iar zaharul il amestecam intr-o cana cu nessul apoi il adaugam in ibric si lasam sa fiarba cam 15-20min.Cand ajunge la temperatura camerei punem esenta.

GLAZURA:punem intr-un vas laptele,untul si ciocolata rupta in bucati si lasam sa dea in fiert,dupa care putem pune deasupra prajiturii.

Eu frisca am avut la plic asa ca am preparat-o cum scria pe plic,dar e mai buna cea lichida(dar sincer...am avut plicul in casa si nu prea am avut chef sa ma mai duc la magazin...asta e ...)

                       Sper sa va placa pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine MIHAELA" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura,, Zi si noapte"

Postat de aliliana

Prajitura,, Zi si noapte"

Doua cani si jumatate de apa se amesteca cu uleiul si zaharul si le amestecam bine pana se dizolva zaharul. Peste aceasta se adauga faina impreuna cu praful de copt. Dupa ce amestecam bine,...

Citeste continuarea

Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine

Postat de mirela0911

Prajitura cu ciocolata si crema de iaurt cu visine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, coaja rasa de lamaie, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul. La final se pune faina in doua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2011, 13:19
f bune vreau si eu una
la 10.04.2011, 13:21
musai sa fac si eu
la 10.04.2011, 13:24
Ada ..o prajitura sau o tava?
u vino la Rm ca te servesc
la 10.04.2011, 13:25
Dia e tare buna
la 10.04.2011, 13:29
sunt convinsa la cat e de apreciata

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking