Ingrediente
Pentru blat aveti nevoie de :
- 240 g biscuiti digestivi (sunt buni si cei populari)
- 125-150 g unt topit
Pentru crema:
- 1 kg crema de branza (eu am folosit o galetusa de branza Pilos,din aceea de la Lidl)
- 200g smantana (preferabil cat mai grasa)
- 3-4 lg amidon
- 170g-200g zahar (dupa gust)
- 1 lingurita extract de vanilie sau 2 pliculete de zahar vanilinat
- 3 oua intregi
- 1 galbenus
Pentru coacerea prajiturii veti mai avea nevoie de
- apa clocotita (o cantitate mai mare, cat sa acopere pana la jumatate forma)
Mod de preparare
Un aspect foarte important este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei ,astefel prajitura nu va crepa in timpul coacerii!!!Inainte de a va apuca de preparat blatul pregatiti formu rotunda de copt ,infasurand-o cu folie de aluminiu.Eu am procedat astfel:am rupt doua fasii mai lungi de folie de aluminiu si le-am asezat in cruce .. am pus peste ele tava(tapetata la baza cu hartie de copt si pe margini cu unt) si usor cu degetele am "imprajmuit" marginea formei.
Pentru blat :
Se maruntesc biscuitii intr-un blender. Se amesteca cu untul topit si se adauga in forma rotunda ,pe care am tapetat-o la baza cu hartie de copt si pe margini cu unt.Se niveleaza foarte bine apoi se da la cuptor, la 190 C timp de 10 minute. In acest timp se prepara crema.
Prepararea cremei:
Intr-un bol se mixeaza la viteza mica branza cu smantana,zaharul,ouala intregi ,galbenusul,vanilia si amidonul.
Se scote tava cu biscuitii din cuptor si se adauga crema deasupra.In continuare punem prajitura(asa cum e ea in forma aceea de tort infoliata cu folie de aluminiun pe exterior pe margini si la baza) intr-o tava mai mare. Vom pune in aceasta tava mai mare apa clocotita ,astfel incat cheesecake-ul sa fie acoperit pana la jumatate.Se va coace la bain-marie.
Coacerea cheesecake-ului:
Cheesecake-ul se coace la 180 C timp de 40 -42 de minute( centrul cheesecake-ului trebuie sa fie usor necopt, important e ca la margini sa fie bine facut). Se reduce temperatura la 160 C si se mai lasa inca 10 minute, dupa care oprim cuptorul, dar LASAM PRAJITURA SA SE RACEASCA IN INTERIORUL CUPTORULUI TIMP DE 40-50 MINUTE. Dupa primele 10-15 minute de racit in cuptor, se crapa usor usa cuptorului si se lasa in continuare la racit. Cand il scoateti va fi usor caldut, important este faptul ca el se mai coace in acest timp de racire.
Daca ti-a placut reteta noastra "American Cheesecake-Cheesecake american" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|