Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)

Postat de lilik in Prajituri
9 Oct 2012 | 18931 vizualizari
Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)

Aveam cam multe albusuri si am tot auzit de aceasta prajitura("cat e de buna,de pufoasa") si am zis s-o incerc.Am cautat pe net si din multitudinea de retete(toate ffff asemanatoare) nu stiam pe care sa o aleg,asa ca am luat de la fiecare cate ceva si a rezultat asta...Cum o sa mai am ocazia o s-o refac pt ca este SENZATIONALA...

Ingrediente

  • 380 gr albusuri(10-12,depinde cat de mari sunt ouale)
  • 150 gr faina
  • 300 gr zahar fin-fin
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 vanilina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt(sau 5 gr crema de tartar)

Mod de preparare

Scoatem albusurile din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Amestecam faina cu 150 gr zahar si o cernem.

Restul de zahar(150 gr) il amestecam cu vanilina.

Incepem sa mixam albusurile,iar cand se umfla punem praful de sare,praful de copt si zeama de lamaie,mixand in continuare.

Cand albusurile sunt spuma adaugam zaharul cu vanilina treptat(cate 2 linguri o data) si mixam pana zaharul se topeste.

Vom obtine o bezea tare,peste care adaugam treptat faina cu restul de zahar cernute si amestecam de sus in jos sa nu se desumfle.

Cand am incorporat toata faina si compozitia este omogena,o punem in tava de guguluf(folositi una de 22-24 cm,eu nu am avut asa mica) neunsa,apoi treceti un cutit prin compozitie pentru a sparge eventualele bule de aer,dupa care nivelati suprafata.

Punem tava in cuptorul incins la 180° timp de 30-40 de minute.Prajitura trebuie sa fie rumena deasupra si cand apasati usor cu degetul la suprafata sa il respinga precum un burete.

Scoatem tava din cuptor si o intoarcem cu "fundul in sus" sprijinita de o ceasca sau o sticla astfel incat sa ramana putin spatiu intre tava si masa si o lasam sa se raceasca complet.

Ca sa o scoatem din forma cu un cutit cu lama subtire desfacem prajitura de pe peretii si fundul tavii.

O servim dupa plac,pudrata cu zahar,glazurata sau cu un sosulet de fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Angel Food Cake (Prajitura ingerilor)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Melci cu nuca

Postat de Irina

Melci cu nuca

Foaia decongelata am intins-o si am uns-o cu putin unt topit, pentru a se lipi mai bine nuca. Am presarat peste foaie nuca macinata, cat sa o acopere bine, praf de scortisoara si zahar brun....

Citeste continuarea

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2012, 17:37
buna rau
la 09.10.2012, 17:43
E bine că ai spus şi de sosul de fructe. Parcă îl face să alunce mai repede Nu că ne-ar grăbi cineva în timpul mesei
Cred că a avut un gust minunat
la 09.10.2012, 17:45
minunat ti-a iesit va trebui s-o incerc si eu
la 09.10.2012, 17:47
pufoasa si aromata,merge pudrata cu zahar vanilat
la 09.10.2012, 17:49
Padre intr-adevar minunata noi am servit-o simpla langa o cafeluta,dar daca doresti sosulet,imediat il fac
Multumesc frumos

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking