Ingrediente
- 100 grame de șuncă presată
- 100 grame cașcaval
- 3 ouă
- 3 linguri de făină albă
- 2 linguri încărcate de smântână groasă
- 1 legătură de mărar
- 1/2 linguriță de bicarbonat
Mod de preparare
Se răzuie cașcavalul și se taie mărunt șunca presată.
Mărarul se alege, se spală, se scurge de apă și se taie.
Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat/mixează spumă cu bicarbonatul. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, mixând întruna.
După ce compoziția a crescut se adaugă, amestecând ușor cu o lingură, 3/4 din cașcavalul răzuit (1/4 rămâne pentru decor), șunca presată tăiată mărunt, făina, mărarul și la urmă cele două linguri de smântână.
Se pun formele pentru brioșe în tava specială (de această dată am preferat formele de silicon și a fost foarte bine). Se toarnă compoziția pentru brioșe în forme, se decorează cu restul de cașcaval răzuit și se dă la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute. Când sunt rumenite, se scot și se pot mânca deja, calde. Sunt foarte bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|