Ingrediente
- 1 dovlecel mare -500 gr
- 75 gr de bacon
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 oua
- 3 linguri de branza de vaci batuta
- 60 gr de branza St-Paulin sau casaval ras
- 3 linguri seminte (un amestec floarea soarelui, lin, susan)
- cimbru uscat
- sare, piper
Mod de preparare
Spalati si curatati partial dovlecelul (am lasat un pic de coaja fiind bio).
Taiati-l cubulete. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Sotati ceapa si usturoiul in uleiul de masline cu baconul afumat taiat bucatele.
Adaugati dovlecelul taiat si reveniti impreuna 8-10 minute pana cand apa se evapora.
Ajsezonati si lasati sa se raceasca.
Bateti ouale intregi, adaugati branza de vaci , semintele si branza rasa.
Puneti dovleceii si amestecati. Varsati intr-o tava unsa de chec si gatiti la bain-maeie in cuptorul in incalzit la 180°C timp de 1 ora.
Verificati coacerea cu lama unui cutit.
Taiati-l cand este bine racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|