Aperitiv cu branza

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
7 Feb 2015 | 7071 vizualizari
Aperitiv cu branza

Bestial!!!! Sincer! Indiferent in ce varianta veti alege sa-l preparati, fie in forma de briose, fie in cea de tarta.......este absolut senzational, berea s-o aveti la indemana!

Ingrediente

  • 50 gr cascaval
  • 50 gr emmental
  • 50 gr parmezan
  • 50 gr telemea cremoasa
  • inca o canita din branzeturile de mai sus razuite pentru presarat deasupra
  • 100 gr unt gras( 85%)
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt(sau 1/2 pliculet) stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf bun de sare
  • chimen( sau rozmarin sau ce va place)
  • unt cat o nuca pentru uns formele
  • Pentru forma de tarta:
  • dublati cantitatile de mai sus
  • adaugati fasii de gogosar murat

Mod de preparare

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :)

Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine.

Radeti branzeturile, mai putin telemeaua cremoasa. Daca folositi o branza mai tare, dati-o pe razatoare.

Topiti untul intr-un vas, apoi adaugati-l peste branzeturi. Puneti compozitia de branza peste cea de ou si smantana si omogenizati. Adaugati faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Ungeti formele cu unt si  turnati compozitia, nivelati usor. Presarati din belsug branzeturi si apoi chimen dupa gustul personal.

In varianta formei de tarta  adaugati fasiile de gogosar.

Va sugerez sa puneti briosele 25 de minute la cuptorul incins la 180 de grade.

 Aperitivul in forma de tarta va sta la cuptor in jur de 40-45 de minute) nu va lasati pacaliti de culoarea rumena de pe margine, poate ramane crud in mijloc. Se poate manca atat cald cat si rece...este deosebit de gustos! Si nu uitati..berea rece!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

Postat de Bucataras

Cremă de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări

Cum se prepară Crema de brânză picantă - Rețeta ideală pentru aperitive sau gustări: Pune brânza, iaurtul, și ardeiul kapia tăiat fâșii într-un blender....

Citeste continuarea

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Postat de Bucataras

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

Cum se prepară Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc:  Taie brânza feta în cuburi.  Porționează foile de plăcintă în pătrate. Împachetează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2015, 22:01
Sunt minunate!! Fac si eu destul de des asa ceva!!
la 07.02.2015, 22:05
Si eu Simonici, noua ne plac...mai ales cu bere )))) Multumesc!
la 07.02.2015, 22:07
mie cu lapte batut berea la varaa....
la 07.02.2015, 22:08
Lasa ca merge si-acum peerfect! Chestie de gust....eu langa laptele batut vad niste briose cu cioco
la 07.02.2015, 22:14
delicios dai la scimb cu un desert ?

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking