Aperitiv gogosele cu ton si masline

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
26 Oct 2020 | 5011 vizualizari
Aperitiv gogosele cu ton si masline

 Le puteti servi drept aperitiv (cald sau rece), masa principala sau cina. Reteta am gasit-o pe net, la Bendetta, o italianca tare simpatica... Alaturi de gogosi eu am facut o salata de cartofi si un sos pe baza de iaurt. Voi le serviti cu ce va place, chiar si simple sunt grozave.

Ingrediente

  • 150 gr masline verzi fara samburi
  • 1 cutie ton in suc propriu
  • Sare si piper dupa gust
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 100 ml apa minerala(sunt mai fragede)
  • ½ lingurita bicarbonat
  • Coaja rasa fin de la jumatate de lamaie sau 1 lingurita
  • Aproximativ 250 gr faina alba
  • Optional: rozmarin, busuioc, patrunjel
  • Ulei pentru prajit gogosile
  • Pentru servit:
  • salata de cartofi,
  • dresing din iaurt,
  • salata verde

Mod de preparare

Intr-un robot de bucatarie se pun maslinele si se zdrobesc. Peste masline se adauga conserva de ton scursa de zeama. Se maruntesc impreuna timp de cateva secunde.

Separat, se face un aluat. Intr-un bol se pun oale si se mixeaza doar cateva secunde, ata cat sunt batute ca pentru omleta. Se adauga apa si uleiul si se amesteca. Peste ingredientele umede adaugam faina, coaja de lamaie bicarbonatul, un praf de sare si piper. Mixam din nou ingredientele. Rezultatul trebuie sa fie unul asemanator cu cel de clatite. Daca aveti un aluat prea subtire mai adaugati putina faina, iar daca este prea gros mai subtiati cu putina apa. Eu am folosit apa minerala, dar nu este absolut necesar. Se poate folosi desigur si apa plata. Ideea este ca ies mai fragede si mai pufoase cu apa minerala, exact ca si clatitele.

Peste aluatul de gogosi punem amestecul de masline si ton. Daca ne place si vrem putem sa suplumentam aroma gogosilor cu rozmarin maruntit, busuioc sau patrunjel toc fin.

Intr-o craticioara sau tigaie punem ulei la incins. Cand uleiul devine incins bine luam o lingurita, o inmuiem in ulei, apoi luam o lingurita plina de aluat. Punem in uleiul incins gramajoare de aluat si prajim gogosile la foc mediu spre mare pe ambele parti. Nu aglomeram, nu ingramadim gogosile in tigaie in timp ce le prajim. Ele cresc in volum si trebuie sa avem spatiu sa le intoarcem. Se scot pe servetele de bucatarie pentru a se scurge de surplusul de ulei.

Pentru salata de cartofi: cartofi fierti in coaja curatati si taiati cuburi, masline verzi taiate felii, 1 ceapa rosie taiata pestisor, 3-4 linguri ulei de masline, sare si piper dupa gust, zeama de la jumatate de lamaie sau 1-2 linguri otet. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de cartofi.

Pentru dresing: 1 catel de usturoi zdrobit sau pisat, 125 gr iaurt gras grecesc, 2 linguri ulei de masline, zeama de la ½ lamaie, sare si piper proaspat rasnit(optional puteti sa puneti un avocado bine copt si sa mixati toate ingredientele intr-un robot).

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv gogosele cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

Postat de AdrianUdrea

Rulou de omleta cu verdeata si carnat de casa

Carnatul de casa il preparam la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 10-15 minute la 200 de grade. Intr-un bol, spargem ouale, adaugam o lingurita de mustar si verdeata...

Citeste continuarea

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

Postat de Bucataras

Oua rosii de Pasti decorate cu frunzulite

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine. Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2020, 13:38
Eu mai puțin cu tonul, dar pot sa pun alt pește. Cred ca au fost delicioase!
la 26.10.2020, 13:48
la 26.10.2020, 14:02
Buni, se termina repede. Daca ai si o bere buna alaturi, uiti sa te mai opresti...
la 26.10.2020, 17:33
Ce bine arata!
la 26.10.2020, 18:57
Bune, buneee!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking