Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2017 | 3084 vizualizari
Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Este luni și m-am gândit să vă mai împrietenesc cu această săptămână, arătându-vă o nouă rețetă de vis! V-am întrebat pe instagram ce ați dori să vă prezint săptămâna aceasta: o rețetă speciala de macaroane sau de prăjiturele? Mă tot gândeam care rețetă ar fi mai potrivită, dar nu m-am putut hotărî deloc. Voi ați votat rețeta cu macaroane, iar eu n-am putut să fiu mai fericită haha:)). N-am prea știut cum să traduc titlul acestei rețete (MAC AND CHEESE STICKS), dar este vorba despre macaroane cu sos cremos de cașcaval, tăvălite prin făină, ou și pesmet. O nebunie, nu? Știam că o să vă placă! Atât pentru astăzi, vă urez o săptămână frumoasă și cu multă inspirație!
*Puteți să serviți batoanele cu sos de roșii,simple, calde sau chiar și reci sunt delicioase.

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 120 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet

Mod de preparare

        Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și restul de lapte și amestecam energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm amestecul să fiarbă, condimentam cu sare și piper și punem apoi mozzarella.

          Amestecăm continuu, până când s-a topit cașcavalul.
          Turnăm macaroanele fierte și strecurate peste sos.
          În tava tapetată cu hârtie de copt, întindem macaroanele si le presăm ușor.

           Dăm tava la congelator pentru 2 ore.
          Scoatem tava din congelator și tăiem batoanele.Trecem batoanele prin făină, ouăle bătute și pesmet. Umplem un vas pe sfert cu ulei și când acesta s-a încins, rumenim batoanele. Le lăsăm la scurs pe o tavă cu șervet.

    Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cartofi razuiti cu ceapa

Postat de timea

Cartofi razuiti cu ceapa

Cartofii in coaja ii spalam bine si ii punem la fiert intr-un vas cu apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert cartofii scurgem apa din vas  si ii lasam sa se raceasca putin, pentru...

Citeste continuarea

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Postat de Bucataras

Aperitiv cheesecake cu branza cu mucegai, nuci si chutney de ceapa rosie

Preincalzeste cuptorul la 150 grade C.  Prajeste nucile intr-o tigaie sau pune-le la cuptor pana se rumenesc usor.  Intre timp tapeteaza forma de copt cu foile de placinta unse pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2017, 20:22
la 24.04.2017, 20:39
la 24.04.2017, 21:05
Ce idee faina! Cred ca este ceva tare bun!
la 24.04.2017, 21:07
la 24.04.2017, 21:33
super faina ideea!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking