Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Postat de Meea in Aperitive / Garnituri
24 Apr 2017 | 2995 vizualizari
Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)

Este luni și m-am gândit să vă mai împrietenesc cu această săptămână, arătându-vă o nouă rețetă de vis! V-am întrebat pe instagram ce ați dori să vă prezint săptămâna aceasta: o rețetă speciala de macaroane sau de prăjiturele? Mă tot gândeam care rețetă ar fi mai potrivită, dar nu m-am putut hotărî deloc. Voi ați votat rețeta cu macaroane, iar eu n-am putut să fiu mai fericită haha:)). N-am prea știut cum să traduc titlul acestei rețete (MAC AND CHEESE STICKS), dar este vorba despre macaroane cu sos cremos de cașcaval, tăvălite prin făină, ou și pesmet. O nebunie, nu? Știam că o să vă placă! Atât pentru astăzi, vă urez o săptămână frumoasă și cu multă inspirație!
*Puteți să serviți batoanele cu sos de roșii,simple, calde sau chiar și reci sunt delicioase.

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri făină
  • 120 g mozzarella
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • făină
  • pesmet

Mod de preparare

        Preparăm macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Punem 50 ml lapte și cele 4 linguri de făină pe foc și amestecăm ușor 2-3 minute. Adăugăm și restul de lapte și amestecam energic pentru a nu se forma cocoloașe. Lăsăm amestecul să fiarbă, condimentam cu sare și piper și punem apoi mozzarella.

          Amestecăm continuu, până când s-a topit cașcavalul.
          Turnăm macaroanele fierte și strecurate peste sos.
          În tava tapetată cu hârtie de copt, întindem macaroanele si le presăm ușor.

           Dăm tava la congelator pentru 2 ore.
          Scoatem tava din congelator și tăiem batoanele.Trecem batoanele prin făină, ouăle bătute și pesmet. Umplem un vas pe sfert cu ulei și când acesta s-a încins, rumenim batoanele. Le lăsăm la scurs pe o tavă cu șervet.

    Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mac and cheese sticks (batoane de macaroane cu cascaval)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Painici cu ciuperci, cascaval si mozzarella

Spalam ciupercile, le taiem maruntel. Incingem uleiul, punem ciupercile, o canita mica de apa. Amestecam, sotam ciupercile pana scade toata zeama. La final le dam gust cu sare si piper. Tragem...

Citeste continuarea

Briose aperitiv

Postat de simona72

Briose aperitiv

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 24.04.2017, 20:22
la 24.04.2017, 20:39
la 24.04.2017, 21:05
Ce idee faina! Cred ca este ceva tare bun!
la 24.04.2017, 21:07
la 24.04.2017, 21:33
super faina ideea!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking