Aperitiv merdenele din foi de placinta

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2017 | 19024 vizualizari
Aperitiv merdenele din foi de placinta

Trebuia sa incerc si asa. Sunt mai aproape de cele din patiserii. Foarte bune.

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 300 g branza telemea de oaie
  • 200 g branza de burduf
  • 300 g branza de vaci
  • 3 galbenusuri de oua
  • 100 g smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu smantana, 3 galbenusuri si zaharul vanilat.

Se ia o foaie de placinta, se unge din loc in loc, cu ulei cu ajutorul unei pensule si se indoaie in doua. (vezi poze)

Se pune in mijloc un patrat de branza, lasand marginile goale pentru a se putea plia.

Se da cu ulei si se pliaza marginile spre mijloc, sa se petreaca 1 cm.

Se ia alta foaie de placinta, se unge cu ulei si se indoaie in doua.

Se pune in mijlocul ei bucata inpaturita anterior cu partea impaturita in jos.

Se unge cu ulei si se impatureste la fel si se pune, in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea impaturita in jos.

Se fac asa toate merdenelele si se pun in tava. Mie mi-au iesit 7 deoarece am avut 14 foi in pachet.

Se ung cu galbenus de ou si se introduc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 de minute, pana se rumenesc frumos.

Se scot, se lasa un minut sa respire si se acopera cu un prosop udat si stors bine pana aproape se racesc.

Se lasa la racit complet si se pun pe un platou.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv merdenele din foi de placinta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Placinta cu branzeturi

Lasam sa se dezghete aluatul foitaj. Tapetam o tava rotunda cu hartie de copt, asezam aluatul foitaj in tava. Separat amestecam cele 3 oua cu cascavalul ras, branza de oi, bilutele de...

Citeste continuarea

Oua in cuib de bacon

Postat de merisor67

Oua in cuib de bacon

Cartoful se fierbe în coajă, în apă clocotită cu un praf de sare, apoi se curăță și se taie în cuburi. Eu, de fapt, am preparat niște cartofi natur și am folosit unul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2017, 16:39
Merita sa le faci in loc sa le cumperi , sau e doar o placere de-a ta?
la 09.03.2017, 16:42
Merita, ca stii ce pui in ele si sunt la fel de bune.
la 09.03.2017, 16:56
Merită, Costele, că știi ce pui în ele.
la 09.03.2017, 16:57
eu zic ca sunt chiar mai bune . Nu cred ca acelea de cumparat au vazut atatea ingrediente
la 09.03.2017, 17:22
Minunate!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking