Ardei si dovlecei umpluti (de post)

Postat de carla27carla in Mancaruri de post
4 Dec 2012 | 8123 vizualizari
Ardei si dovlecei umpluti (de post)

Ingrediente

  • 2 dovlecei tineri
  • 10 ardei grasi potriviti
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr orez
  • bulion 500 ml
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1-2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • cimbru

Mod de preparare

Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura.

Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari, miezul de la dovlecei si ciupercile tocate cubulete mici. Se calesc toate, apoi adaugam orezul spalat. Se caleste un minut orezul apoi punem 300 ml apa si lasam sa fiarba orezul pana se face al dente. Se adauga in tigaie putin bulion, vegeta si piper, cimbru dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin compozitia, apoi se umple ardeii si dovleceii.

Intr-o cratita se aseaza ardeii si dovleceii in picioare, se pune peste un sos facut din apa, bulion, sare, piper, zahar si foi de dafin. Se pune un capac si se lasa sa fiarba cam o ora jumatate, pana scade sosul.

Cand este gata se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de rocsi_1612

Ghiveci de legume

Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem rondele. Ardeii ii spalam, ii curatam de cotor, seminte si ii taiem bucati potrivite. Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, pastaile...

Citeste continuarea

Soia cu legume si sos de rosii

Postat de oanapl

Soia cu legume si sos de rosii

Cubulețele de soia le pui la fiert în apă cu puțină sare, timp de 10 minute. După ce au fiert, le scoți și le lași la scurs într-o strecurătoare. Speli legumele. Ceapa verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2012, 11:32
mmm buni buni
la 04.12.2012, 11:33
O soluţie bună, o mâncare săţioasă pentru zilele în care dorim să ajutăm postul sufletesc cu cel alimentar.
la 04.12.2012, 11:37
buni
la 04.12.2012, 11:43
la 04.12.2012, 13:47
Un ardei pap si eu

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking