Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

Postat de anuta in Mancaruri de legume
11 Iun 2019 | 1807 vizualizari
Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus

O propunere pentru sezonul legumelor proaspete!

Ingrediente

  • ardei grasi mai micuti
  • o ceasca de cus-cus,
  • 300 g baby spanac,
  • 1 ceapa,
  • sare
  • condimente uscate (dafin, piper, oregano, cimbrisor, maghiran)
  • ulei,
  • oua de prepelita,
  • 1 lingurita de pasta de tomate,
  • cateva boabe de piper,
  • ulei de masline,
  • marar

Mod de preparare

Ardeii se spala, se taie pe lung in 2 si se indeparteaza cotorul cu seminte.

Se caleste iute ceapa tocata marunt si se adauga baby spanacul oparit si trecut pe sub jet de apa rece si apoi scurs bine si cus-cusul oparit cu apa fiarta si lasat 10 minute acoperit sa se inmoaie. Se adauga si un pic de pasta de tomate, se sareaza si condimenteaza si se adauga marar tocat fin.

Se umplu jumatatile de ardei cu acest amestec, se aseza in tava unul langa altul, se adauga pana aproape de buza lor apa in care am adaugat un strop de ulei de masline, cateva crengute de oregano verde (daca avem, cateva boabe de piper si dam la cuptor cca 20 minute. Se scoate cu grija, spargem cate un ou de prepelita deasupra si mai lasa sa se inchege ouale, cca 10 minute.

Se servesc calzi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu baby spanac si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Urzici cu ou si smantana

Postat de Irina

Urzici cu ou si smantana

Am curatat urzicile si le-am spalat bine, sub jet de apa rece. Le-am pus la oparit intr-un vas cu apa clocotita, doar pentru cateva minute. Am scurs urzicile si le-am inabusit impreuna cu ceapa...

Citeste continuarea

Mancarica de ciuperci sub capac de paine

Postat de sufletista

Mancarica de ciuperci sub capac de paine

Taiem gusa felii si o prajim putin, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda lasam sa se caleasca 1 minut, adaugam 1 cana apa si pasta de tomate. Amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2019, 11:35
la 14.06.2019, 11:49
Buni, buni!
la 14.06.2019, 13:44
la 14.06.2019, 20:44
la 15.06.2019, 08:34
Buni!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking