Ardei umpluti (reteta de post)

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
10 Aug 2014 | 6979 vizualizari
Ardei umpluti (reteta de post)

Ingrediente

  • 16 ardei potriviti ca marime si cat mai drepti (sa fie usor de umplut)
  • 1 cana de orez (cca 100 gr.)
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe potrivite
  • cca 200 gr. ciuperci pleurotus taiate fin sau macinate
  • 2 linguri gris
  • 4 linguri ulei
  • sare,piper, cimbru uscat dupa gust
  • 3 linguri (cu varf) amidon alimentar
  • 1 cutiuta pasta de rosii
  • 50 gr. granule de soia
  • 2 lingurite (rase) zahar tos
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele.

Ardeilor li se indeparteaza cu grija cotoarele si semintele, pentru asdta folosim un cutit foarte ascutit, cu lama ingusta.

Punem granulele de soia la hidratat in apa rece, adaugam 2 linguri sos de soia si lasam sa fiarba 5 minute la foc mic pana se umfla.

Ceapa tocata si morcovul dat pe raazatoarea fina se calesc la foc iute in 4 linguri de ulei, cca 7 minute.

Adaugam ciupercile tocate fin sau macinate,orezul spalat in apa rece, soia hidratata si lasam sa se caleasca impreuna alte 10 minute.

Peste acest amestec punem 2 linguri de gris, apoi umplem ardeii, indesand umplutura in ei cu o lingurita, sa nu ramana goluri de aer.

Punem ardeii umpluti intr-o oala, completam cu apa cat sa-i acopere in intregime si ii fierbem la fic potrivit spre mic in jur de 30 minute. curgem apa in care au fiert intr-un alt vas pentru ca o vom folosi la sos.

Sosul se prepara astfel: Amidonul si pasta de tomate se pun intr-un castron, adaugam 2 lingurite zahar si cca 150 ml apa rece,amestecam bine sa nu se formeze cocoloase.

Intr-o craticioara in care am pus putin ulei,turnam amestecul obtinut si amestecand in continuu, il lasam sa se ingroase la foc mic.

Pe masura ce se ingroasa, incorporam cantitatea de apa scursa de pe ardei.

Adaugam foaia de dafin, sare si piper dupa gust si la final mararul verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti (reteta de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei umpluti cu orez, legume si soia (de post)

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Legumele mexicane se spala cu apa calda ca sa se decongeleze si se...

Citeste continuarea

Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot

Postat de Constelatialeu

Sarmale si ardei umpluti de post la slow cooker Crock-Pot

Am facut 10 sarmale si 3 ardei umpluti. Am ales 10 foi pentru impachetat sarmalele, le-am taiat potrivit, cat sa fac o sarma nici prea mare, nici prea mica. Foile de varza le-am trecut prin apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2014, 14:40
Ce bunatate
la 10.08.2014, 14:40
În postul ăsta n-am făcut, deşi, e grădina plină. Cred că marţi le vine rândul. Bun!
la 10.08.2014, 14:44
la 10.08.2014, 15:06
Buni si de post!
la 10.08.2014, 15:10

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking