Ingrediente
- 50g stafide
- 150ml rom
- 225g faina
- 1lingura zahar
- 1plic drojdie uscata
- 3oua
- 25g unt moale
- sare
- Sirop
- 300ml apa
- 225g zahar
- romul ramas de la stafide
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
Mod de preparare
Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom.
Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20min;daca aluatul trece peste marginea formei,eliminam excesul de aluat si lasam la cuptor 30min.
In acest timp,facem un sirop din apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,oprim focul si adaugam romul de la stafide.
Dupa ce s-au copt prajiturelele,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem apoi pe un platou,turnam peste ele siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si servim cu zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baba cu rom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|