Baba cu rom

Postat de ianculubita in Prajituri
2 Dec 2013 | 10146 vizualizari
Baba cu rom

Cred ca stiti despre revista Delicii la cuptor care pe langa retete foarte usoare si delicioase,are si forme de silicon;eu am cumparat toate numerele,am facut bunatati de acolo si va recomand si voua;aceste prajiturele sunt foarte gustoase iar insiropate,au gustul savarinelor;merita incercat!!

Ingrediente

  • 50g stafide
  • 150ml rom
  • 225g faina
  • 1lingura zahar
  • 1plic drojdie uscata
  • 3oua
  • 25g unt moale
  • sare
  • Sirop
  • 300ml apa
  • 225g zahar
  • romul ramas de la stafide
  • coaja rasa si sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Intr-un bol punem stafidele sa se macereze in rom.

Intr-un castron punem faina,sare,zahar,drojdia,dupa ce am amestecat adaugam ouale batute cu unt moale,amestecam cu mixerul iar la sfarsit adaugam stafidele scurse;punem in forme compozitie pana la jumatate,acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca 15-20min;daca aluatul trece peste marginea formei,eliminam excesul de aluat si lasam la cuptor 30min.

In acest timp,facem un sirop din apa,zahar,coaja si sucul de lamaie iar dupa ce s-a legat,oprim focul si adaugam romul de la stafide.

Dupa ce s-au copt prajiturelele,le scoatem din forma,le scufundam in sirop intorcandu-le din cand in cand,le punem apoi pe un platou,turnam peste ele siropul ramas,coaja de lamaie deasupra si servim cu zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baba cu rom" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Baba cu rom

Postat de katty

Desert Baba cu rom

Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia,...

Citeste continuarea

Savarina uriasa sau Baba au Rhum

Postat de simona72

Savarina uriasa sau Baba au Rhum

In vasul robotului de bucatarie am pus faina, sarea si zaharul. Le-am amestecat cu o lingurita. Intr-o cana am pus drojdia, 2 linguri lapte caldut si 1 lingura de faina si am amestecat bine pina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2013, 14:17
Prima !!!
la 02.12.2013, 14:33
Asababa rumena parca vreau si eu!
la 02.12.2013, 14:38
la 02.12.2013, 14:39
yamiiii deliciu
la 02.12.2013, 14:56
am si eu prima revista am sa incerc si eu de acolo cateva arata tare bine astea

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking