Baclava turceasca

Postat de antici_gabytza in Prajituri
16 Feb 2013 | 5839 vizualizari
Baclava turceasca

sursa andreea

Ingrediente

  • 2 pachete foi de placinta
  • 300 g miez de nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/1 lingura nucsoara
  • 50 g zahar
  • 200 g unt

sirop

  • 300 g zahar
  • 5 linguri miere
  • 300 ml apa plata
  • 1 jumatate de lamaie

Mod de preparare

Siropul: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea.

Umplutura: nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul,scortisoara si nucsoara .Dupa topim untul si desfacem primul pachet de foi.Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile, cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Asamblam- 10 foi de placinta deasupra nuca macinata,6 foi placinta,nuca macinata si la sfarsit punem 4  foi unse cu unt ,punem mai mult unt pe ultima foaie.

Baclavaua o bagam  la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel.

Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.

Sosul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam  pana se raceste complet si dupa dam la frigider cateva ore. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava turceasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am...

Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca

Postat de AlexTeacher

Desert baclava turceasca cu nuca

Pune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2013, 15:12
vreau si eu
la 16.02.2013, 15:13
si eu vreau
la 16.02.2013, 15:16
ms bya
la 16.02.2013, 15:16
ms lau
la 16.02.2013, 15:41

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking