Baigli cu varză călită

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
10 Noi 2014 | 6288 vizualizari
Baigli cu varză călită

A trebuit să mă decid cum voi denumi acest aperitiv minunat, sincer a fost mai greu decât l-am preparat. Între ruladă cu varză sau cozonac cu varză, am ales varianta intermediară baigli cu varză ;) De fapt baigli, e cozonacul unguresc ;)

Ingrediente

Pentru aluat:

  • lapte 200 ml,
  • apă 200 ml,
  • făină albă de grâu 700 g,
  • sare iodată 1 lingură,
  • zahăr tos 3 linguri,
  • drojdie Dr. Oetker 1 plic,
  • unt 100 g,
  • ulei de măsline 3 linguri.

Pentru umplutură:

  • varză dulce cca. 500 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri.

Pentru decorat:

  • ou 1 bucată, mix de semințe ( in, susan, floarea soarelui, dovleac).

Mod de preparare

Maricica, mașina de frământat și copt pâine, a treut din nou la treabă. In recipientul masinii de pâine se pun: laptele, făina cernută, sarea, zahărul, untul topi, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat, dospit cca. 90 de minute. Atenție ajutați aluatul cu puțină apă, făină sau ulei ca să nu se lipească de pereții vasului, în primele 30 de minute, apoi lăsați mașina în pace, numai deschide-ți capacul, își face treaba singură. Între timp varza se taocă mărunt, cu ce aparate aveți în dotare, eu am folosit robotul, apoi se pune la călit în minunatul vas Multicooker, programându-se la meniul FRY, ptr cca. 30 de minute, asezonată cu sare, piper și ulei.

După ce s-a frământat și dospit aluatul se scoate din aparat, se pune  pe masa înfăinată, se intinde cu sucitorul, se pune umplutura pe toată foaia, apoi se rulează sub forma de cozonac. Rulada obținută se așează într-o tavă de chec sau cozonac, se unge cu oul bătut și apoi se presară semințele, și se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 180 grade. Baigli, se poate consuma cald sau rece;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu varză călită" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chicken fingers

Postat de caroline

Chicken fingers

Mix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc. Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si nuci

Postat de gurita_ta2005

Tarta cu ciuperci si nuci

Se prepara aluatul: Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.11.2014, 19:52
Maricica super buna
la 10.11.2014, 19:53
super idee! tare mult imi plac varzarile, dar asa, coapte n-am facut
la 10.11.2014, 19:53
la 10.11.2014, 19:53
Ina, sunt dacă pot spune așa, mai sănătoase
la 10.11.2014, 19:58
Deja intreceti masura imi ploua in gura de pofta:o numai bunatati

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking