Ingrediente
- banane coapte – 3 buc.
- 2 oua
- făină – 120 g
- esență de vanilie / pastaie de vanilie – 1 linguriță / ½ pastaie
- scorțișoară – 1 linguriță
- alune caju – 80 g
- zahăr pudra– 140 g
- lapte – 100 ml
- smântână de gătit – 50 ml
- unt la temperatura camerei – 150 g
- bicarbonat de sodiu – 1 linguriță
- Praf de copt – 1 lingurita
- Sare- un praf
Mod de preparare
-
Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.
-
Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.
-
Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.
-
Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.
-
Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.
-
Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.
-
Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.
-
Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.
-
Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!
Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|