Batoane cu susan

Postat de mirela0911 in Piine
19 Apr 2020 | 3152 vizualizari
Batoane cu susan

Cat sunt de bune ....yumi, alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt. "Aluaturi de casa"

Ingrediente

  • 650 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 lg ulei
  • 2 lgt zahar
  • 1 ou pt uns
  • seminte de susan
  • sirop: apa + zahar dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.

In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna din lichid putin cate putin pana se incorporeaza toate ingredientele dupa care se mareste viteza pentru 5 minute (daca nu aveti mixer se poate framanta cu mana). 

Se rastoarna aluatul pe masa infainata si se imparte in 9 parti (aproximativ egale). Se ia fiecare bucata si se intinde in forma dreptunghiulara si cu o grosime de 1-1.5 mm. Se ruleaza pe lungime cat mai strans si se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se acopera tava cu un prosop si se pune intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul batoanele.

Cand sunt gata, se ung cu oul batut si se presara semintele de susan.

Se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp se prepara un sirop din apa cu zahar. Dupa ce s-au copt batoanele, se scot din cuptor si asa fierbinti se ung cu siropul preparat.

Sunt delicioase! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Batoane cu susan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Maki din miez de paine

Postat de Sylvia

Maki din miez de paine

Prepararea este extrem de simpla dincolo de efectul sofisticat pe care il avem la final. Se aseaza feliile de paine fara coaja pe un film alimentar ( pentru ca rularea lor sa fie mai usoara si...

Citeste continuarea

Batoane cu mac si susan

Postat de momo121

Batoane cu mac si susan

         Intr-un bol punem faina, drojdia (fara a o dilua), sarea si zaharul si adaugam apa putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si la sfarsit uleiul (tot putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2020, 21:51
Yamm, vreau si eu!
la 19.04.2020, 21:52
Cu mac nu aveti ?
la 19.04.2020, 22:11
Servesc si eu unul
la 19.04.2020, 22:21
la 19.04.2020, 22:27
Calde cu sana, miam! 😍

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking