Ingrediente
- Paste proaspete(bigoli)
- 2 salsiccia(2 bucati de carnat)
- 2-3 linguri smantana
- 1 ceapa mica alba
- ulei de masline
- 50 ml vin alb
- 1-2 catei de usturoi
- parmezan ras
- sare/piper
- busuioc congelat
Mod de preparare
Intr-o oala punem apa cu sare la incalzit,cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele proaspete.Se lasa la foc potrivit sa fiarba,se testeaza daca sunt fierte.
Carnatii se curata de coaja de deasupra si se piseaza cu o furculita,pentru a se sfarama bine carnea si se pune intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa tocata marunt si usturoiul strivit.
Se lasa cateva minute sa se rumeneasca,se stinge cu vinul alb,pana cand se evapora alcoolul dupa care se pune apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba carnea.
Se pun condimentele,busuiocul congelat si smantana (cand apa a scazut,nu complet si cand carnea si ceapa sunt aproape fierte).
Pastele fierte se adauga peste sosul format,se lasa 1-2 minute pe foc dupa care se pot servii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bigoli con salsiccea e panna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|