Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Postat de ctlina in Dulciuri
7 Dec 2015 | 5177 vizualizari
Biscuiti Amaretti cu piure de castane

Ce stim despre biscuiti ? Istoria nu ne spune exact cand a fost copt primul biscuit, insa se stie ca oamenii preistorici fierbeau graul sau il coceau si ii adaugau legume si ierburi. Se crede insa ca biscuitii dateaza din anul 2500 î.Hr., fiind facuti de gospodinele din Grecia, in timp ce primii biscuiti industriali au aparut în Anglia, în secolul al XX lea. Potrivit istoricilor culinari, prima dovada inregistrata a biscuitilor a fost cea a unei mici parti de aluat de prajituri, care era coapta pentru a verifica temperatura cuptorului. In America un biscuit este descris ca fiind o prajitura subtire, dulce si de dimensiuni reduse. Una dintre primele mentionari ale biscuitilor dateaza din Roma secolului al II lea. Alti istorici sustin ca primul biscuit italian a fost copt in sec al XIII lea, in orasul Prato din regiunea Toscana. Termenul „biscuit” are, intr-adevar, o etimologie latina, provenind din cuvantul latinesc compus ,,bis coctum'', care reprezinta ceva ,,copt de doua ori‘ (cuvantul „bis” insemnand „de doua ori” iar „cotto” copt). Aproape fiecare tara are propriul sau termen pentru aceasta ,,prajitura''. In Olanda biscuitii se numesc „rusk”, in Franta „biscotte” iar in Germania „zwieback”, „keks” sau „kels”. In Anglia si Australia e folosit termenul „biscuit” iar in Spania „galletas”. In Italia exista mai multe denumiri pentru „biscuiti”, precum „amaretti” si „biscotti”.   Amaretti este un "macaron" italian, care poate fi tare sau moale. Conform legendei raportate de fabrica de biscuiti Lazzaroni, în 1718, un Cardinal milanez a decis să meargă în pelerinaj la Sanctuarul Fecioarei de Minuni în Saronno. În onoarea vizitei sale, un cuplu de tineri a pregătit o pastă pe bază de zahăr, pudra de migdale și albușuri. Cu aceasta pasta au facut biscuiti rotunzi pe care i-au gatit la cuptor. I-au denumit Amaretti din cauza aromei lor amăruie.   Piureul din castane, un adevărat elixir, este unul dintre puținele produse care, prelucrate termic, păstrează în mare parte vitaminele fructului proaspăt. Datorită aportului imens de vitamine și minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic.   (surse: borcanul cu biscuiti, doctorulzilei.ro)

Ingrediente

  • 200 gr pudra de migdale
  • 80 gr de piure de castane
  • 2 albușuri de ou
  • 120 g zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un castron , se amestecă pudra de migdale cu zahărul pudră .

Adăugați piureul de castane.

Se adauga apoi cele 2 albusuri si se amesteca bine. Dam la rece la frigider pentru o ora.

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

Se prepară un bol mic cu zahăr pudră .

Luam cate o lingurita din compozitie si modelam o bila pe care o vom tavali bine prin zaharul pudra.

Asezam fiecare bila in tava, pe o hartie de copt, la distanta una de alta.

Dam la cuptor pentru 13-15 minute maximum.

O delicatesă, a servi la o cafea .....

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Amaretti cu piure de castane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Postat de gaby_d

Desert bougatsa – placinta cu crema de vanilie

Prepararea e mai mult decat simpla. Am inceput cu crema. Am pus la fiert laptele impreuna cu vanilia. Am amestecat faina cu grisul si-am adaugat in ploaie, putin cate putin, cand laptele...

Citeste continuarea

PRAJITURA CU CAPSUNI

Postat de iuliana_florentina

PRAJITURA CU CAPSUNI

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu indulcitorul, apoi am adaugat uleiul si apa. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2015, 09:37
Vai ce combinatie super delicioasa ai facut Catalino Bravo!
la 07.12.2015, 09:45
Si mie imi place combinatia!! Sunt mortales!!! Sti, la noi faina aia de migdale este foarte scumpa. Am cumparat migdale si vreau sa le macin. Am in gand demult sa incerc macarons. Migdalele sunt crude...oare sa le prajesc putin inainte sa le macin si sa incerc sa dau coaja jos ca la alunele de padure sau sa le macin direct asa, crude??? Sper ca m-am facut inteleasa
la 07.12.2015, 09:50
ce buni trebuie sa fie!
la 07.12.2015, 09:57
Super idee!
la 07.12.2015, 09:58
multumesc la toti, intr-adevar vi le recomand sunt foarte usor de facut si foarte delicioase

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking