Ingrediente
- 300 g faina
- 70 g amidon de porumb
- 150 g zahar
- 250 g unt
- 3 galbenusuri de ou
- 60 g cacao
- 2 lingurite rase praf de copt
- zahar brun
- 200 g ciocolata alba
- 2 linguri unt
- 2 linguri apa
Mod de preparare
- Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt diluate.
- Amesteca separat faina cu amidonul, praful de copt si cacaua.
- Omogenizeaza apoi adauga totul peste crema de unt.
- Intai cu lingura apoi cu mana omogenizam si framantam un aluat moale si compact pe care-l adunam intr-o bila pe care-o acoperim cu folie si o dam la frigider pentru 30 de minute.
- Scoate aluatul de la rece si modeleaza in palme bilute de aproximativ 14-16 g pe care le pui in zahar brun.
- Apesi usor cu degetele peste ele sa le aplatizezi apoi pui biscuitii astfel formati in tava in care ai pus zaharul brun, cu partea de care s-a prins zaharul in sus.
- Apasam cu degetul in mijlocul fiacerui biscuite pentru a forma o gropita care va fi umpluta cu ciocolata. Eu am apasat c-o jucarioara mica in forma de steluta.
- Bagam tava la cuptor si coacem biscuitii la 175 grade, fix 15 minute.
- Ii scoatem si-i lasam sa se raceasca in tava. Mai apasam putin si dupa ce-i scoatem sa adancim gropita din mijloc.
- Punem ciocolata alba impreuna cu untul si apa intr-un bol pe care-l lasam pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele.
- Luam cu lingurita si umplem fiecare gropita din biscuite apoi lasam la rece.
- Biscuitii cu ciocolata se pot pastra in cutii dar….nu rezista :)), se mananca foarte repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|