Biscuiti cu ciocolata

Postat de gaby_d in Dulciuri
26 Ian 2016 | 3987 vizualizari
Biscuiti cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 70 g amidon de porumb
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri de ou
  • 60 g cacao
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • zahar brun
  • 200 g ciocolata alba
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri apa

Mod de preparare

  1. Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt diluate.
  2. Amesteca separat faina cu amidonul, praful de copt si cacaua.
  3. Omogenizeaza apoi adauga totul peste crema de unt.
  4. Intai cu lingura apoi cu mana omogenizam si framantam un aluat moale si compact pe care-l adunam intr-o bila pe care-o acoperim cu folie si o dam la frigider pentru 30 de minute.
  5. Scoate aluatul de la rece si modeleaza in palme bilute de aproximativ 14-16 g pe care le pui in zahar brun.
  6. Apesi usor cu degetele peste ele sa le aplatizezi apoi pui biscuitii astfel formati in tava in care ai pus zaharul brun, cu partea de care s-a prins zaharul in sus.
  7. Apasam cu degetul in mijlocul fiacerui biscuite pentru a forma o gropita care va fi umpluta cu ciocolata. Eu am apasat c-o jucarioara mica in forma de steluta.
  8. Bagam tava la cuptor si coacem biscuitii la 175 grade, fix 15 minute.
  9. Ii scoatem si-i lasam sa se raceasca in tava. Mai apasam putin si dupa ce-i scoatem sa adancim gropita din mijloc.
  10. Punem ciocolata alba impreuna cu untul si apa intr-un bol pe care-l lasam pe baie de abur pana se omogenizeaza ingredientele.
  11. Luam cu lingurita si umplem fiecare gropita din biscuite apoi lasam la rece.
  12. Biscuitii cu ciocolata se pot pastra in cutii dar….nu rezista :)), se mananca foarte repede.
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

Postat de Bucataras

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

Iata cum se prepara Bomboane din biscuiti - Un desert delicios al copilariei: Macina grosier biscuitii cu ajutorul unui tocator.  Adauga putin lapte, crema de ciocolata, untul de...

Citeste continuarea

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2016, 08:30
Delicioși! Mă prefac ca iau doi biscuiți pt
la 26.01.2016, 08:32
Nu mai bine merg langa o cana de cafea
la 26.01.2016, 08:33
buni buni
la 26.01.2016, 08:35
Și eu vreau
la 26.01.2016, 08:36
Ce faini sunt

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking