Ingrediente
250 gr unt gras 82%
- Coaja si sucul de la 2 lamai bio de marime medie
- 2 linguri Green Sugar+10 pliculete
- 2 oua
- 120 gr mac
- 1 praf de sare roz de Himalaya
- 1 plic praf de copt
- 600-650 gr faina(depinde de cat suc de lamaie puneti si cat de mari sunt ouale)
- Pentru crema:
- 120 gr ciocolata alba
- 80 gr mascarpone
- Coaja si sucul de la 1 lamaie bio
Mod de preparare
Untul moale la temperatura camerei, l-am dat pentru 10 secunde la cuptorul cu microunde sa se topeasca o mica parte din el. L-am frecat cu o spatula, am adaugam sucul si coaja rasa fin de la 2 lamai medi. Eu le-am vrut mai bine parfumate si am folosit mai multa lamaie. Am adaugat si inlocuitorul de zahar si am amestecat bine toate ingredientele pana sau incorporat. Am adaugat macul si l-am amestecat cu o spatula in amestecul de unt. Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Am adaugat o parte din faina, am amestecat cu spatula, am adauigat o alta cantitate de faina si am inceput sa framant cu mana aluatul. Am adaugat treptat faina la aluat pana am ajuns la consistenta dorita. Am impartit aluatul in doua, am luat prima bucata de aluat si am intins-o cu sucitorul pe o planseta din silicon intr-o foaie subtire de aproximativ 1,5 cm. Cu o forma rotunda am decupat biscuiti i-am pus intr-o tava captusita cu hartie de copt si i-am dat la cuptorul incins la 170 grade pentru 12-13 minute. Initial am vrut sa fac biscuiti putin grosi, sa nu-i lipesc si sa pun pe fiecare biscuite in parte crema.Biscuiti plini de crema delicioasa…
Pentru crema: ciocolata alba se rupe in bucati se pune intr-un castronel si se topeste pe baie de aburi. Se adauga mascarponele si se amesteca bine pana mascarponele se incorporeaza cu ciocolata topita. La urma se adauga coaja rasa fin si sucul de la o lamaie. Am dat crema la frigider pana s-a intarit usor si a putut fi intinsa cu cutitul, aproximativ 15 minute. Am pus crema pe biscuiti pana am terminat toata crema. Pentru ca nu mi-a ajuns pe toti biscuitii, cei ramasi fara crema i-am lipit peste cei cu crema. Am pus toti biscuitii pe o tava si i-am dat la frigider pentru cateva minute. Verificam mereu crema sa nu fie prea moale sa se poata aplica ștampila peste crema. Dupa stampilare, am lasat crema sa se intareasca complet apoi i-am depozitat in cutie de metal. Sarbatori fericite!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu mac si crema de lamaie cu ciocolata alba si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|