Biscuiti de post (simpli sau umpluti)

Postat de Geanina87 in Dulciuri
8 Mar 2012 | 7521 vizualizari
Biscuiti de post (simpli sau umpluti)

Sunt deliciosi pentru cei care postesc si care doresc sa manance ceva dulce.Merg foarte bine si dimineata la cafea sau la un pahar cu lapte :)

Ingrediente

  • Aluatul: faina 400g
  • zahar 200g
  • margarina 200g
  • ulei 100 ml
  • bors 100 ml
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare
  • putina coaja de portocala
  • cacao
  • Crema:
  • orice fel de crema( cu gem sau fara)

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se pregateste un aluat mai tare. Daca e necesar se mai poate adauga faina. In jumatate din compozitie se poate adauga cacao si se framanta pana capata o culoare maronie. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si cu forme speciale se decupeaza biscuitii (daca nu, se poate si cu un pahar).

Se unge tava cu putin ulei,se tapeteaza cu faina si se dau la cuptorul preincalzit pentru 35 minute( aici depinde si de cuptor).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de post (simpli sau umpluti)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura Valurile Dunarii

Postat de panacris

Prajitura Valurile Dunarii

Ouăle se mixează cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilinat, până ce se topește. Se toarnă treptat uleiul, apoi laptele, amestecându-se ușor, până ce se...

Citeste continuarea

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu nuca, fructe confiate si ciocolata

In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei!!! Aluatul: Drojdia o frecam cu o lingura de zahar si o lasam 10-15 minute la o parte sa creasca. Laptele il facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2012, 18:02
Tare buni!
la 08.03.2012, 18:45
la 08.03.2012, 20:11
buni cu o cana de lapte
la 08.03.2012, 20:36
Ce bunatate
la 08.03.2012, 20:55
Daca ai sti cat sunt de fragezi a doua zi cei umpluti

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking