Black Clafoutis cu visine si capsune

Postat de rhapsody in Prajituri
25 Iun 2012 | 3065 vizualizari
Black Clafoutis cu visine si capsune

Dragilor de azi plec in vacanta pentru vreo cateva saptamani si nu stiu daca voi mai avea acces la internet. Pana cand ma voi intoarce, va las un desert usor si delicios. Sper sa va placa... :D Daca n-ati facut pana acum Clafoutis, incercati, nu e greu deloc.V-am pupat!

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 3/4 cana lapte
  • 1 1/2 cana faina
  • 2 lgt esenta vanilie
  • 1 lg cu varf cacao
  • 1 cana visine (fara samburi)
  • 1 cana capsune

Mod de preparare

1. Bateti ouale cu zaharul pana acestea se deschid la culoare.

2. Cerneti faina in compozitie si amestecati.

3. Adaugati laptele, esenta de vanilie si cacaoa cernuta (eu n-am cernut-o si au ramas cocoloase micute, dar a fost tare bun si asa;).

4. Puneti compozitia intr-o tava (20cm) tapetata cu unt (la mine n-a fost nevoie;) si dati in cuptorul preincalzit 10 min la 190°C.

5. Scoateti din cuptor, puneti fructele deasupra si introduceti din nou la cuptor, de data aceasta 30-40 min la 160 °C. Et c'est tout!

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Black Clafoutis cu visine si capsune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu caise, visine si bezea

Postat de mirela0911

Prajitura cu caise, visine si bezea

Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la...

Citeste continuarea

Desert tarta Raffaello

Postat de simona72

Desert tarta Raffaello

Pentru aluat: ouale intregi se mixeaza cu sarea si zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se adauga uleiul de cocos (topit), esenta de migdale si se mixeaza la viteza medie pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.06.2012, 09:25
numai bunatati
la 25.06.2012, 09:33
Sufletista!
la 25.06.2012, 09:35
pai daca pleci trebuia sa ne lasi mai multa "merinde"))
super desert
vacanta placuta si lasa netul deoparte
la 25.06.2012, 09:44
la 25.06.2012, 10:01
super

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking