Boeuf Bourguignon by Julia Child

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
11 Sep 2017 | 3663 vizualizari
Boeuf Bourguignon by Julia Child

Ingrediente

  • 800 de grame carne de vita de buna calitate
  • 100 grame bacon tocat
  • 1 morcov feliat
  • 1 ceapa taiata julienne
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 200 ml vin rosu sec
  • 300 ml supa de vita
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 300 grame ciuperci
  • 2 fire ceapa verde
  • unt
  • mini ceapa (mie nu imi place,asa ca am omis-o)
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Intre timp, se prajeste baconul intr-o cratita din fonta (sau cu pereti inalti, potrivita si pentru cuptor), la foc mediu pana devine crocant. Se scoate pe o farfurie, pastrand grasimea in cratita. 

Se taie carnea in bucati de marime potrivita si se usuca cu un prosop. Se da focul la mediu spre mare, iar cand uleiul incepe sa devina foarte ferbinte, se adauga bucatile de carne, pe rand, avand grija ca bucatile de carne sa aiba loc intre ele. Se rumenesc pe toate partile, pana prind o culoare bruna. Se transfera in farfuria cu bacon. Se procedeaza la fel cu restul de carne.

In grasimea din cratita, se soteaza morcovul si ceapa. Se arunca grasimea in care au fost sotate, daca mai ramane. 

Se adauga carnea si baconul inapoi in cratita, impreuna cu faina, sare si piper, se amesteca bine, avand grija ca bucatile sa fie acoperite complet de faina. 

Se introduce cratita in cuptor, pe raftul din mijloc si se lasa 4 minute, apoi se amesteca si se mai lasa inca 4 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 150-130 de grade Celsius.

Se transfera cratita inapoi pe aragaz, se adauga vinul, indeajuns de multa supa astfel incat carnea sa fie abia acoperita, cimbrul, foaia de dafin, pasta de tomate si usturoiul. Se aduce la punctul de fierbere pe aragaz, se acopera cu un capac si se introduce in cuptor, pe raftul inferior, unde va ramane 3-4 ore.

Intre timp, se soteaza ciupercile feliate si uscate, in putin unt, pana devin aurii. La final, se adauga ceapa verde. Se pastreaza intr-o farfurie pana la momentul folosirii. 

Daca se foloseste si mini ceapa, se curata de coaja si se soteaza in grasime de porc sau unt, pana devine aurie.

Cu ajutorul unei site, se scurge sosul preparatului intr-o craticioara si se aseaza carnea pe un platou, impreuna cu ciupercile si ceapa.

Sosul se reduce pe aragaz, 1-2 minute, indepartand grasimea de la suprafata. Se toarna apoi pe carne si presara cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Boeuf Bourguignon by Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de vitel cu fasole verde

Postat de mihaelar63

Friptura de vitel cu fasole verde

Carnea fiarta de vitel se feliaza. Ceapa si usturoiul  se curata se toaca marunt. Sotati ceapa cu doi catei de usturoi in ulei amestecat cu doua linguri de unt....

Citeste continuarea

Gulyas din tineret bovin

Postat de panacris

Gulyas din tineret bovin

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in putin  ulei  si apa. Intre timp se curata ardeii, morcovii, apoi se toaca marunt si se adauga la ceapa. Carnea se curata, se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2017, 15:41
la 11.09.2017, 16:29
la 11.09.2017, 17:56
la 11.09.2017, 20:14
Cred ca ti-a iesit tare gustos preparatul!
la 11.09.2017, 20:42

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking