Ingrediente
- 100 g ciocolata neagra;
- 2 linguri frisca lichida;
- Dulceata de capsuni;
- Cateva alune de padure
Mod de preparare
Se sparg alunele, se prajesc intr-o craticioara fara ulei, doar cu putina sare, pana se rumenesc foarte bine. Se lasa un pic la racit, de decojesc, se faramiteaza prin rasnita de cafea pana se obtine o pudra. Eu, de obicei, nu folosesc multe alune, ci aprox 2 maini, pentru ca au o aroma destul de intensa.
Se incalzeste frisca lichida in vasul de chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar nu o incalziti foarte tare), se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi ce ciocolata neagra doriti. Eu am deja preferata mea, pe care o folosesc de mult timp, ciocolata de cofetarie Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste ca tableta de 200 g, din care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma si ca atare intrucat e foarte gustoasa si intensa.
Se amesteca bine pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un strat de ciocolata. Acum se combina dupa gust si imaginatie. Eu am pus in unele bomboane dulceata de capsuni (facuta in casa), in altele alune macinate, apoi am acoperit cu alt strat de ciocolata.
Se dau la frigider inainte de servire.
Folosind nu doar ciocolata topita simpla, ci topita in frisca lichida, mi s-au parut mai intense, iar ciocolata nu a mai parut asa amaruie, ci foarte gustoasa. Le puteti umple cu ce doriti.
Timp total: 30min
Portii: 15
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/bomboane-de-ciocolata-asortate.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|