Bomboane de ciocolata asortate

Postat de ancutsa in Dulciuri
26 Sep 2016 | 2392 vizualizari
Bomboane de ciocolata asortate

Imi place tare mult sa pregatesc bomboane in casa pentru ca pot experimenta diverse arome si pot controla mai bine cantitatea de zahar. Ieri am pregatit cateva bomboane cu ciocolata neagra si alune de padure, iar alte cateva cu ciocolata si capsuni (din dulceata).

Ingrediente

  • 100 g ciocolata neagra;
  • 2 linguri frisca lichida;
  • Dulceata de capsuni;
  • Cateva alune de padure

Mod de preparare

Se sparg alunele, se prajesc intr-o craticioara fara ulei, doar cu putina sare, pana se rumenesc foarte bine. Se lasa un pic la racit, de decojesc, se faramiteaza prin rasnita de cafea pana se obtine o pudra. Eu, de obicei, nu folosesc multe alune, ci aprox 2 maini, pentru ca au o aroma destul de intensa.

Se incalzeste frisca lichida in vasul de chocolate fondue (sau intr-un ibric, dar nu o incalziti foarte tare), se adauga ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Folositi ce ciocolata neagra doriti. Eu am deja preferata mea, pe care o folosesc de mult timp, ciocolata de cofetarie Les Pâtissiers Dessert 52% Cacao, se gaseste ca tableta de 200 g, din care folosesc la torturi si glazuri, dar o puteti consuma si ca atare intrucat e foarte gustoasa si intensa.

Se amesteca bine pana se topeste, se toarna in forma pentru bomboane un strat de ciocolata. Acum se combina dupa gust si imaginatie. Eu am pus in unele bomboane dulceata de capsuni (facuta in casa), in altele alune macinate, apoi am acoperit cu alt strat de ciocolata.

Se dau la frigider inainte de servire.

Folosind nu doar ciocolata topita simpla, ci topita in frisca lichida, mi s-au parut mai intense, iar ciocolata nu a mai parut asa amaruie, ci foarte gustoasa. Le puteti umple cu ce doriti.

Timp total: 30min

Portii: 15

 

 

 

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/bomboane-de-ciocolata-asortate.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata asortate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Bomboane asortate

Postat de adnia

Bomboane asortate

Trufe cu migdale: Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2016, 20:54
bune
la 26.09.2016, 20:56
imi plac
P.S. Nu pot citi modul de preparare, ma deranjeaza la ochi scrisul ala
la 26.09.2016, 22:28
la 26.09.2016, 22:47
delicioase!
la 27.09.2016, 08:08
Delicioase!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking