Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

Postat de COSTEO in Ciorbe
11 Aug 2013 | 8449 vizualizari
Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

Reteta de bors de cartofi cu afumatura, rosii si taitei: cartofi, afumatura, rosii si taitei, fierte in bors aromat. Simplu, cald si delicios, perfect pentru o masa de familie!

Ingrediente

Ingrediente Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

  • 7 cartofi
  • 300 g costita afumata
  • 2,5 l apa
  • 3 cepe
  • 2 ardei gras(rosu si verde)
  • 1 morcov
  • 2 rosii (sau 2 linguri bulion casa)
  • o mana fidea (mai lata)
  • bors dupa gust
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Preparare Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei

Costita se portioneaza in bucati potrivite, se pune la fiert in apa cu sare ,dupa ce a dat in clocot aruncam apa si inlocuim cu alta apa, de preferat sa fie calda, lasam sa fiarba 40 minute.

Intre timp curatam, spalam legumele, ceapa tocata fin, morcovul dat pe razatoarea mare sau taiat cubulete, ardeii taiati fin si telina taiata cubulete se pun in oala unde este costita la fiert. Cand sunt pe jumatate fierte legumele si costita adaugam cartofii care au fost taiati cuburele si rosiile despielitate si taiate marunt sau 2 linguri de bulion. Potrivim de sare, piper, punem si crenguta de cimbu. Cand toate produsele din oala sunt fierte adaugam o mana de fidea, borsul (dupa gust) care in prealabil a fost adus la temperatura de fierbere. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote, apoi se stinge sursa de foc.

Inainte de servire la masa se presara patrunjel tocat taiat fin si leustean.

Pofta buna!

Noua ne place ciorba de cartofi si fara carne, iar afumaturi punem si in Ciorba de fasole

Recomandam sa incercati si Ciorba de Dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors de cartofi cu afumatura cu rosii si taitei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta de lucicos ca la Satmar

Postat de vasimur

Reteta de lucicos ca la Satmar

Iata cum se prepara Reteta de lucicos ca la Satmar Spălăm carnea și o porționăm în bucăți, nu prea mari. Spălăm și legumele: roșia, ceapa, rădăcinoasele și varza. Ceapa o...

Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de ralu_ca

Bors de peste

Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.08.2013, 16:10
Da!!!
la 11.08.2013, 16:13
eu as manca dar mai pe sara ca pe caldura asta,sunt tentata sa il mananc fierbinte cu mamaliguta....
la 11.08.2013, 16:14
la 11.08.2013, 16:17
Seara merge pe racoare,si un ardei iute,si putina smantana ,cine doreste!
la 11.08.2013, 16:18
retetele astea tipic romanesti ,pe care le faci,imi ploua in gurabravo

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking