Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de gaby_d in Ciorbe
17 Apr 2019 | 3539 vizualizari
Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

O bunatate de bors de curcan, pregatit pentru prima oara in bucataria mea, la  Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. Fiu-miu n-a fost niciodata fan ciorbe, asa c-atunci cand il auzi murmurand in timp ce mananca un bol cu ciorba, esti sigur ca a iesit excelenta! Ba mai mult, am repetat ciorba in saptamana urmatoare, iar reactia a fost aceeasi. Nu am multe aparate electrocasnice pe blatul de bucatarie. E nelipsit esspresorul, prajitorul de paine si cana pentru fiert apa, iar acum, mai nou, Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune. De ce? Pentru ca il folosesc zilnic! Fie ca vreau sa fac ceva rapid, fie ca aleg varianta slow cooker si pot pleca linistita cateva ore bune de-acasa, nu exista zi sa nu-i dau de lucru.

Ingrediente

  • 2 aripi mari de curcan
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia
  • o felie telina
  • o felie radacina patrunjel
  • o felie radacina pastarnac
  • 2-3 linguri ulei
  • 4 cartofi potriviti ca marime
  • 200 ml smantana grasa
  • 1 galbenus de ou
  • 200 ml bors de putina
  • 1 lingura faina alba
  • tarhon
  • leustean

Mod de preparare

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim.
Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in directia blocat, inchide supapa pentru abur, apoi selecteaza din meniu functia SOUP, timp 30 minute, presiune High si apasa START.
In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.

Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM. Apasa Stop.

Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
Deschide cu grija, scoate aripile de curcan si strecoara supa.
Clateste vasul si seteaza programul BROWN/SAUTE si apasa START.
Lasa sa se incalzeasca si pune 2-3 linguri ulei.
Taie cubulete legumele, cu exceptia cartofului si caleste-le 2-3 minute amestecand.
Opreste programul, toarna supa, potriveste gustul de sare si selecteaza din meniu functia SOUP, timp 15 minute si apasa START.

La finalul programului procedeaza ca in etapa anterioara, deschide capacul, pune cartofii taiati cubulete, carnea desprinsa de pe os, borsul si seteaza din nou SOUP, pentru 12 minute.
Dupa semnalul sonor repeta pasii corecti pentru deschiderea aparatului si adauga compozitia pregatita din smantana amestecata cu faina si galbenus.
Bineinteles ca poti sa pui smantana in momentul servirii, dupa gust.
Ia mai intai cu polonicul din borsul fierbinte si pune peste smantana, aducand lichidele la temperaturi apropiate, abia apoi toarna amestecul in ciorba.
Pune tarhon si leustean din belsug si borsul e gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan pregatit la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Postat de Oana

Ciorba de cartofi cu ciolan afumat si tarhon

Ciolanul de porc se taie cubulete si se da intr-un clocot in putina apa. Se arunca apa, se spala bine sub jet de apa rece si se pune apoi in oala de ciorba impreuna cu 2-3 litri de apa, depinde...

Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de MotanLaOale

Ciorba manastireasca de legume

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2019, 15:07
Arată atât de bine, încât mi-ai făcut poftă...!
la 17.04.2019, 15:08
bun bun
la 17.04.2019, 15:12
ce bors bun stie sa aca Gabita!
la 17.04.2019, 16:50
la 17.04.2019, 16:57
Cata cruzime ai lasat curca vaduva in prag de sarbatoare....

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking