Ingrediente
Ingrediente pentru Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica
- o ceapă uscată,
- 3 fire de ceapă verde,
- un castron mare de lobodă roșie
- 1/2 legătură mărar verde
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură leuștean verde
- 1 litru borș
- 2-3 linguri orez
- 1/2 linguriță sare
- ouă pentru omletă.
Mod de preparare
Cum se prepara Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica:
Se curăță loboda de codițe și se spală bine în mai multe ape. Curățăm ceapa uscată și cea verde, apoi se toacă mărunt. Se pune ceapa într-o oală, se adaugă 1,5 litri apă și se pune la fiert. Se poate adăuga puțin ulei după preferință - eu am omis intenționat ingredientul acesta. După 5 minute de fiert, adăugăm loboda tăiată fâșii și orezul spălat în 2-3 ape. Lasăm să fiarbă la foc mic pentru alte 10 minute.
Între timp fierbem borșul separat, spălam și tocăm mărarul, pătrunjelul și leușteanul. Adăugăm borșul în oală și mai lăsăm să dea câteva clocote. Adăugăm verdeața tocată- păstrând puțin leuștean să mai adăugăm în farfurie la servire. Condimentăm cu sare și stingem focul. Pentru servire, preparăm o omletă cu mărar și ceapă verde.
Poftă bună!
PS: Ardeiul a fost foarte iute și este opțional la servirea borșului.
Abia am terminat de mancat aceasta ciorba, dar maine daca m-ai intreba cu ce ciorba sa ma servesti la masa, ti-as cere tot Ciorba de loboda sau as diversifica cu Ciorba de loboda cu oua intregi, dar si cu putina carne :)
Va recomandam sa incercati si reteta de Tarta cu verdeturi de primavara
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda, reteta simpla si autentica de la bunica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|