Ingrediente
- 0,5 kg sfecla rosie ( 4-5 sfecle medii )
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras
- 1 morcov mare
- 2 cartofi
- 100 g sunca ( slanina ) afumata
- 4-5 linguri ulei
- sare
- piper
- bors de putina
- leustean
Mod de preparare
Am curatat si spalat morcovul, ceapa si cartofii .
Ceapa si morcovul le-am tocat marunt si le-am calit in 4-5 linguri cu ulei, impreuna cu bucatile de ardei gras congelate si bucati de sunca afumata.
Am adaugat 2 litri de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic.
Am curatat sfecla si cartofii si le-am taiat in cubulete. O parte din sfecla am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari.
Punem in oala cu legume fierte atat sfecla rasa cat si cubuletele de cartofi si sfecla , adaugam sare si piper si lasam in continuare la fiert.
Cand cartofii si cubuletele de sfecla se patrund usor cu furculita acrim ciorba cu 1 litru de bors facut in casa si lasam totul sa mai dea 1-2 clocote.
Oprim focul, presaram leustean tocat marunt si servim cu multa pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|