Branzoici

Postat de andaoana in Prajituri
5 Aug 2014 | 8799 vizualizari
Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in cuptorul acela mare ars cu lemne .Toata curtea se umplea de mirosul dulce. Mi-e tare dor de acele vremuri ... Sambata aveam branza de vaci si am rugat-o pe mama mea sa faca aluatul pe care il facea bunica , dar pana la urma l-am facut eu . Mama m-a asista si m-a indrumat doar pentru ca nu prea poate framanta , o doare foarte tare mana . Au iesit bune , dar parca nu la fel de bune precum cele ale bunici .

Ingrediente

  • Pt aluat
  • 1 kg faina
  • 10 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • zeama din jumate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • -250 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pt umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra (sau mai mult )
  • 1-2 linguri de gris
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • Extra :
  • 1ou

Mod de preparare

Faina o cernem si o asezam intr-un vas .

Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam . Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.

In faina cernuta facem o groapa in mijloc , razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama , punem galbenusurile, uleiul si le amestecam acolo , aducand putina  faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam cu mainile sau se poate framanta cu robotul .  In functie de faina e care o folositi, se poate sa mai trebuiasca adaugata apa . Trebuie sa aveti un aluat ca de cozonac ,nelipicios si pufos.

Framantam cam 15 minute , acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca si sa creasca cam o jumate de ora , la loc caldut .

Pana atunci pregatim umplutura : branza de vaci o zdrobim cu furculita sau cu mixerul, adaugam ouale , zaharul , coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine . Gustati sa vedeti daca mai trebuie zahar. Daca branza este moale adaugati 1-2 linguri de gris .Daca doriti puteti adauga 50 gr stafide inmuiate in esenta de rom .  

Pregatim o tava si incalzim cuptorul .

Scoatem aluatul din vas pe masa de lucru presarata cu faina . Intindem o foaie nu foarte subtire (cam 0.5cm grosime) , taiem patratele 10x10 (nu are nimic daca mai sunt si colturi , oricum le vom putea strange) . Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de branza  . Strangem colturile , ca si cum am ridica ceva de toate colturile , strangem si sucim . Apasati bine aluatul si aveti grija sa nu ramana nici un pic de branza neacoperita cu aluat . Asezati in tava fiecare bucata cu colturile in jos . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzoici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert branzoici

Postat de cristeena20

Desert branzoici

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...

Citeste continuarea

Branzoici

Postat de reisnaor_2006

Branzoici

Intr-un castron punem 2 lg de faina, praful de sare, zaharul, drojdia si laptele cald. Le amestecam si le lasam putin deoparte. Restul de faina o punem intr-un castron, adaugam in mijloc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2014, 11:03
Bune, mai ales fierbinţi, să le simţi mirosul.
la 05.08.2014, 11:04
da,Padre asa este
la 05.08.2014, 11:04
bune!
la 05.08.2014, 11:24
Super bune
la 05.08.2014, 11:36
le adoram

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking