Ingrediente
- 600 -700 gr de faina
- 1 pliculet de drojdie uscata
- 25 cl de lapte caldut
- 2 oua
- 100 gr de zahar
- 170 gr de unt moale
- stafide
- zahar perlat
- 1 galbenus de ou +1 lingurita de lapte
Mod de preparare
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul .
In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua, zaharul, ouale si sarea.
Amestecati si incorporati laptele caldut. Cand am integrat laptele, punem untul moale (nu topit) si framantam cca. 10-15 minute. (am adaugat un pic de faina)
Acoperim si lasam sa creasca 2-3 ore.
Se degazează aluatul rapid si se incorporeaza stafidele.
Impartiti aluatul in cate bucati de briosa vreti sa faceti ( eu am facut o briosa mare si 2 mai mici).
Fiecare bucata se-mparte in 2- cu o jumatate facem forma corpului, cealalta jumatate o impartim in 2 si facem 2 bile (capetele).
Le unim pentru a forma briosa. Le punem pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Alta metoda : modelati aluatul in lungime, apasati aluatul si rasuciti-l pentru a forma capul rotund la cativa centimetri de fiecare capat.
Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.
Se ung cu amestecul galbenus/lapte si se decoreaza cu zahăr perlat.
Coaceti in cuptorul incalzit timp de 30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Brosa belgiana - Cougnolle (ou cougnou)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|