Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Postat de privatelaura in Dulciuri
3 Ian 2016 | 4891 vizualizari
Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina

Iata ca am ajuns si la reteta cu nr. 1286! Nu a fost usor, dar am reusit :)))))   Tot Dia raspunde si de aceasta reteta :P

Ingrediente

  • pentru briose
  • - 4 albusuri
  • - 4 linguri zahar alb
  • - 1 praf sare
  • - 8 linguri faina
  • - 50 ml spumos aroma fructe Zarea
  • - 4 linguri unt topit
  • - 1/2 plic praf copt
  • pentru jeleu portocale
  • 3- 4 portocale potrivite
  • - 50 ml vin spumos Zarea
  • - 1 lingurita amidon alimentar
  • - 1 lingurita zahar pudra
  • crema alba
  • - 300 ml smantana dulce
  • - 100 gr mascarpone
  • - 50 ml sampanie
  • - 50gr zahar pudra
  • topping
  • - 100 gr ciocolata neagra
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml spumos

Mod de preparare

Eu am pornit cu aceasta idee, intrucat am avut cateva albusuri pastrate in frigider si am vrut sa le fructific.

Asadar, intr-un vas curat, punem albusurile, un praf de sare si le mixam spuma pana devin albe si capata consistenta. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma.

Topim untul cu vinul si adaugam usor pentru albusuri, incorporam. Adaugam si faina cernuta cu praful de copt si omogenizam.

Pregatim forme de chec sau briose. Pornim cuptorul.

Turnam compozitia cam 3/4 din capacitatea formelor, apoi le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 35 minute.

Atentie, nu deschideti usa cuptorului. Aluaturile pe baza de albusuri sunt mai delicate si tind sa se lase in cazul diferentei de temperatura. Asadar, lasati sa se coaca bine, apoi opriti focul si lasati cateva minute in cuptor pana sa le scoateti. Le scoatem apoi pe un gratar de bucatarie. Este posibil sa se lase foarte putin, insa vor ramane la fel de pufoase.

Dupa ce s-au racit de tot, le facem un locas in mijloc pentru a le umple cu jeleu de portocale.

Pregatim jeleul intre timp ca sa aiba timp sa se raceasca.

Curatam portocalele de coaja, le blenduim. Adaugam sampania si strecuram totul printr-o sita fina ca sa putem obtine un jeleu fin. Desfacem o lingurita de amidon in putina zeama de portocale, apoi incorporam in restul si punem pe foc, amestecand continuu pana incepe sa lege compozitia.

Tragem de pe foc si lasam sa se tempereze.

Umplem briosele cu 1-2 lingurite de jeleu.

Smantana lichida o mixam pana obtinem o frisca pufoasa. Adaugam zaharul si mai mixam un pic. Branza mascarpone o amestecam cu spumosul ca sa devina mai maleabila. Incorporam frisca si ornam briosele.

Topim ciocolata cu untul,pe baie de aburi, adaugam spumosul si omogenizam. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine. Glazuram briosele, si dam la rece totul.

Se lasa 2-3 minute la temperatura camerei inainte de servire.

Sunt atat de pufoase, cremoase si devin si mai bune chiar a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose albe, umplute cu jeleu de portocale si crema fina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta invartita cu mere si nuci

Postat de timea

Placinta invartita cu mere si nuci

Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam...

Citeste continuarea

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Postat de Constelatialeu

Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna

Iata cum se prepara Reteta de cozonacei pentru Mosii de Toamna Aluat : Am scos de seara ouale din frigider. Intr-un castron incapator am cernut faina, am presarat sarea pe margine, in mijloc am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2016, 21:10
bune bune
la 03.01.2016, 21:11
Mama ce destrabalare pe Balconita asta...
la 03.01.2016, 21:13
ce aromate trebuie sa fie..
la 03.01.2016, 21:26
ce frumusele sunt!
la 03.01.2016, 21:27

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking