Ingrediente
- 12 florete de broccoli
- 180 ml ulei de masline
- 4 oua la temperatura camerei
- 300 grame faina de ovaz
- jumatate de plic de praf de copt
- sare, piper, ierburi aromate
- 60 gr telemea de vaca
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un vas cu apa fiarta arunca floretele de broccoli pentru 3 minute. Apoi scoate-le din apa fiarta si pune-le intr-un vas cu apa rece. Apa rece va opri procesul de fierere si broccoli-ul va ramane crocant. Sterge apoi floretele cu servetele de hartie, pana se absoarbe toata apa.
Pentru ca am schimbat untul cu ulei si nu vrem sa facem maioneza, separati albusurile de galbenusuri. Se bat intai albusurile spuma, apoi se adauga, pe rand, cand un pic de ulei, cand un galbenus, pana se incorporeaza toate si formeaza compozitia umeda.
Separat se amesteca toate ingredientele uscate: faina de ovaz, praful de copt si condimentele.
In vasul ingredientelor uscate se adauga ingredientele ude si se omogenizeaza.
Se incorporeaza la final telemeaua, pasata cu furculita si se amesteca bine.
Tava de briose se tapeteaza cu faina si ulei, nefiind necesare hartiutele.
Se adauga o lingura de compozitie in fiecare compartiment si se apasa bine pe fundul vasului. Se adauga apoi floretele, cate una in fiecarecompartiment. Restul compozitiei se pune deasupra. Nu va faceti griji cu aranjatul la exterior, in cuptor compozitia se uniformizeaza frumos.
Coaceti pentru aproximativ 30 minute, pana cand briosele devin aurii si tari la atingere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu Broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|