Ingrediente
- 3 oua
- 150ml iaurt de capra
- 50 ml ulei
- 5 linguri de zahar
- sucul de la o lamaie
- 1 lingura cacao
- 50 gr fulgi migdale
- 1 praf de copt
- praf de sare
- 8-9 linguri faina
- cirese (cate 1-2 bucati pt fiecare briosa)
Mod de preparare
Intr-un vas inalt spargem ouale . Cu mixerul le batem cu un praf de sare si zaharul pana cand isi schimba culoarea si se topeste zaharul .
Lasam mixerul deoparte si luam un tel para . Adaugam in compozitie iaurtul , sucul de lamaie ,faina si cacao si omogenizam bine . Urmatoarele ingredient care vor fi puse in compozitie sunt praful de copt si uleiul .
Omogenizam .
Impartim aluatul in forme de briose , cate doua linguri de aluat intr-o forma. In mijlocul fiecareia punem 1 sau 2 cirese (difera de marimea formelor si de marimea cireselor) . Presaram deasupra fulgi de migdale si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute sau pana cand iese scobitoarea curate .
Mie mi-au iesit 14 bucati .
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese si fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|