Briose cu mere si dulceata de prune

Postat de adasev12 in Prajituri
13 Oct 2011 | 6796 vizualizari
Briose cu mere si dulceata de prune

aromate si bune...cu gust de toamna ...

Ingrediente

  • 2 oua
  • 4 mere
  • 2 lg mari dulceata de prune( a mea  a fost cu nuci amestecate)
  • 2 iaurturi de vanilie, a cate 125 g fiecare
  • 10 lg zahar+ 2 lg la mar
  • 15 lg  cu varf cu faina
  • 5 lg ulei de masline simplu ( nu extravergin)
  • vanilina sau esenta de vanilie
  • mix de condimente aromate:
  • cuisoare, scortisoara, sofran, nucsoara
  • un praf de copt stins cu apa minerala

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura: curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le punem pe foc pana se inmoaie frumos. Adaugam si dulceata de prune (daca aveti prune proaspete si mai bine) si amestecam bine. Lasam la racit.

Aluatul: ouale se bat cu zaharul la mixer pana devin cremoase, apoi se adauga uleiul si se mai bate putin. Se scoate mixerul si se adauga iaurtul. Se amesteca in continuare cu lingura de lemn, adaugam si praful de copt apoi faina, lingura cu lingura, amestecand dupa fiecare, usor.

Ungem formele cu putin unt topit sau ulei si turnam cate 2 linguri din compozitie, deasupra o lingura din compozitia de mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute

Dupa racire se pudreaza cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert placinta frageda cu branza dulce si stafide

Postat de RuxyRux

Desert placinta frageda cu branza dulce si stafide

Pentru foi amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic pe care il vom lasa in bucatarie pana ne ocupam de umplutura. Amestecam branza cu zaharul, praful de sare, coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura cu biscuiti, crema de vanilie, mere si ciocolata

Merele curatate de coaja si seminte se spala si se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-un tuci impreuna cu zaharul si se calesc. Dupa aceea se amesteca cu o lingurita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2011, 13:42
asa-mi trebuie daca n-am dat baclavale,acum poftesc degeaba
si ce bune's
la 13.10.2011, 13:47
ce bune tre sa fie
la 13.10.2011, 13:48
buuuuune
la 13.10.2011, 13:51
mmmm delicioase
la 13.10.2011, 14:00
plac

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking