Briose cu mere si glazurate cu ciocolata

Postat de MyCookingLife in Prajituri
30 Iul 2011 | 13215 vizualizari
Briose  cu mere si glazurate cu ciocolata

Gustare, desert sau mic dejun, micutele briose englezesti sunt binevenite oricand! Doar nu degeaba le indrageau britanicii la ceaiul de la ora 5! :) Sunt atat de celebre incat, in urma popularitatii lor a ramas chiar si un cantec pentru copii (Muffin Man).

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/8 lingurita cuisoare macinate
  • 1/8 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 lingurita ghimbir macinat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 4 linguri mere rase si calite cu putin zahar (cam 3 mere)
  • 150 g zahar
  • 3 oua mari
  • 5 linguri lapte rece
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • o ciocolata cu lapte (100 g)
  • o lingura smantana dulce
  • forme de hartie (sau ulei si faina pentru tapetat formele)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele uscate (faina, praful de copt, cacao,bicarbonatul, aromele, sarea). Separat, se bat ouale cu zaharul spuma. Se adauga alternativ ulei si lapte si se omogenizeaza bine. Se incorporeaza ingredientele uscate treptat, iar la sfarsit merele rase si calite. Se pune aluat in fiecare forma, dar nu se umple, ci cam 3/4 din forma. Se dau la cuptor, la 200 grade, pentru 15 minute. Cand sunt gata, se scot din formele de teflon (nu si din cele de hartie) si se lasa pe un gratar sa se raceasca, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se mesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini. Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere si glazurate cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cornulete spritate cu nuci

Postat de rocsi_1612

Cornulete spritate cu nuci

Cernem faina intr-un bol impreuna cu sarea. Mixam untul cu zaharul si zaharul pudra cu pastai de vanilie, la viteza mare, pana devine o crema. In compozitia de unt punem oul si il incorporam....

Citeste continuarea

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Postat de diaconta

Cupcakes cu vişine şi ciocolată

Faina am amestecat-o cu sarea si praful de copt. Untul moale l-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o crema pufoasa si zaharul s-a topit. Am adaugat pe rând ouale,mixând...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2011, 22:39
Arata demential!
la 30.07.2011, 22:41
Briosele,slabiciunea mea si inca intr-o combinatie irezistibila
la 30.07.2011, 22:47
ce bine arata iau si eu una
la 30.07.2011, 23:02
ce pofta mi-e...
la 30.07.2011, 23:24
Wow!! ce nebunie de arome invaluie aceste minunate briose

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking