Briose cu stafide si ciocolata - de post

Postat de ana77 in Mancaruri de post
1 Dec 2012 | 4358 vizualizari
Briose cu stafide si ciocolata - de post

By Laura Sava.....minunate, delicioase....nu zici ca sunt de post....se fac rapid si ies bine cu siguranta....!

Ingrediente

  • 100 ml ulei
  • 1 cana 200 ml apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 1/2 cana faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt Dr.Oetker
  • 1 praf sare
  • 100 gr stafide
  • 1 fiola esenta de rom Dr.Oetker
  • 100 gr ciocolata

Mod de preparare

- pentru inceput punem stafidele la inmuiat in rom (eu le-am spalat si le-am lasat in putina apa)

- amestecam uleiul cu zaharul si turnam treptat apa si otetul

- incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt si bicarbonat si omogenizam

- adaugam stafidele si amestecam bine

- punem in formele de briose tapetate cu hartiute sau unse cu ulei si tapetate cu faina (eu am folosit hartiute) compozitie pana la jumatate, presaram ciocolata de post taiata in bucati mici, apoi adaugam compozitie pana umplem 3/4 forma

- se dau la cuptor la temperatura potrivita - 180 grade pentru30-35 minute - se face testul cu scobitoarea

- se poate pune o glazura deasupra sau pudra cu zahar farin sau.....nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu stafide si ciocolata - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Iahnie de fasole, de post

Postat de merisor67

Iahnie de fasole, de post

Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...

Citeste continuarea

Pateu de ciuperci

Postat de Dya

Pateu de ciuperci

Ciupercile se spala foarte bine si se curata. Se fierb pentru 20-25 de minute, dupa care se scurg de apa. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine translucida. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2012, 12:05
arata tare bine.prima venita prima servita nu?
la 01.12.2012, 12:06
bune, bune
la 01.12.2012, 12:11
bun bun
la 01.12.2012, 12:21
Andreea_Caroline multumesc si da, servita cu mare drag!
la 01.12.2012, 12:21
Timea, te pup!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking